Πρεμιέρα της έκθεσης της Καδιανής Βελιγραντάκη την Παρασκευή 11 Απριλίου στο μπαρ “Ενοδία”

Λίγες ημέρες πριν την Μεγαλοεβδομάδα η έκθεση της Καδιανής Βελιγραντάκη με τίτλο “Άγγελοι, Ζούμε ανάμεσά τους V.2” κάνει την εμφάνισή της.

Μετά την επιτυχία που είχε η πρώτη έκθεση της ζωγράφου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τώρα επιστρέφει στο μπαρ “Ενοδία” για τις ημέρες του Πάσχα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 8 το απόγευμα και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως το κλείσιμο της “Ενοδίας” ενώ θα διαρκέσει έως την Παρασκευή του Πάσχα 25 Απριλίου.

Η επιλογή να ξαναδεί το κοινό του Ηρακλείου τους “Αγγέλους” της Καδιανής τις ημέρες του Πάσχα δεν είναι τυχαία καθώς όπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος: “Η έκθεση έχει να κάνει με τον άνθρωπο και το πέρασμά του – μέσα από την εσωτερική του αναζήτηση – στο φως. Τις ημέρες του Πάσχα υμνούμε τα Πάθη του Ιησού και το πέρασμα της Ανθρωπότητας από το σκοτάδι στο φως”.

Βιογραφικό

Η Καδιανή Βελιγραντάκη γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο της Κρήτης, η έφεση στη ζωγραφική και τη σκηνογραφία την οδήγησε στις σπουδές πάνω στο σχέδιο, τη ζωγραφική και το design στη Σχολή Βακαλό, στην Αθήνα από το 1997-2000 (πτυχίο) και από το 2000-2003 (δίπλωμα).

Από τότε έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη σκηνογραφία, τις διαφημιστικές μακέτες (graphic design) και τη ζωγραφική. Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις: «Άγγελοι», «Τα δέντρα» και «Άγγελος, ο άλλος εαυτός», και έχει συμμετάσχει σε 3 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: «Πολιτικά, σύγχρονα τοπία» Ηράκλειο-Στρασβούργο (Ευρ. Κοινοβούλιο), «Racines02» Στρασβούργο, και «Μια εικόνα, χιλιάδες σύμβολα» Αγ. Νικόλαος-Κρήτη, ως μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ελλήνων και Γάλλων εικαστικών, artnaute.

Τον Απρίλη του 2011 συμμετείχε με τη δουλειά της, στην εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της Ιαπωνίας στο Pecha-Kucha που έγινε στο Ηράκλειο παράλληλα με άλλες 100 πρωτεύουσες στον κόσμο.
Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως μικτής τεχνικής : εφημερίδες, χαρτί, κόλλες, καμβάς, κάρβουνο και λάδι , παστέλ.