Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας βρίσκονται, με πρωτοβουλία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι έγγραφες αναφορές διευθυντών δύο σχολείων για οδηγό λεωφορείου που μετέφερε μαθητές.

Σύμφωνα με τις αναφορές ο οδηγός, φέρεται να άφησε έναν 16χρονο μαθητή να οδηγήσει το όχημα, το οποίο μετέφερε 40 μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου Δάφνης Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διευθυντές των δύο σχολείων, ο οδηγός του μισθωμένου λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών αρχικά διαπληκτίστηκε με μαθητή, ο οποίος φέρεται ότι του έκανε παρατηρήσεις για τον τρόπο που οδηγούσε. Στη συνέχεια, ο οδηγός φέρεται να κάλεσε τον μαθητή να οδηγήσει το λεωφορείο. Ο 16χρονος μαθητής φέρεται ότι οδήγησε το λεωφορείο σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων, σε ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Αχαΐας, από Δάφνη προς Ψωφίδα, παρά τις διαμαρτυρίες μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Οι αναφορές των δύο διευθυντών υποβλήθηκαν στην προϊστάμενη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία ενημέρωσε τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Με εντολή του περιφερειακού διευθυντή, η Ευγενία Πιερρή επισκέφθηκε την εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Πάτρας και κατέθεσε τις αναφορές, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «ήταν υποχρέωσή μας να παραπέμψουμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη για να την ερευνήσει» ενώ -όπως πρόσθεσε- «η ασφάλεια των μαθητών είναι πρωταρχικό καθήκον όλων μας και βρίσκεται πάνω απ' όλους και απ' όλα».

newpost.gr