Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, συνάντησε σε περιοδεία εργαζόμενους από τον κλάδο των κατασκευών. Από τη συνάντηση αναδείχθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, προβλήματα που εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης με την ανεργία στον κλάδο να πιάνει πολύ μεγάλα ποσοστά, με τα μεροκάματα πείνας κ.ά.

Ο κλάδος των κατασκευών είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς που μπορούν να βγουν γενικότερα συμπεράσματα για το ρόλο της Ε.Ε., για το τι ανάπτυξη θέλει το κεφάλαιο και ποιον υπηρετεί. Αναδείχθηκαν από τη συζήτηση τα μέτρα που διεκδικεί το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων και των ανέργων, έργα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών (λαϊκή κατοικία με ευθύνη του κράτους, ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευή νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών). Αυτά τα έργα που θα ελαχιστοποιούσαν την ανεργία στον κλάδο και θα συνέβαλλαν στη λαϊκή ευημερία δεν επιδοτούνται από την ΕΕ, γιατί αυτή η λυκοσυμμαχία δεν κοιτάει τα λαϊκά προβλήματα, παρά μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ο Αλέκος Μαρινάκης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανέργους στις κατασκευές, που έχουν μακροχρόνιους αγωνιστικούς δεσμούς με το ΚΚΕ, να δώσουνε τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος. Να βγει από αυτή τη μάχη το ΚΚΕ ισχυρό παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook