Μόλις είκοσι χρονών ήταν ο βετεράνος του στρατού Matthew Rhodes όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο στη Γερμανία. Υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και έμεινε για δέκα εβδομάδες σε κώμα.
Με σχεδόν χαμένη την όρασή του και μερικώς παράλυτος, ο 39χρονος σήμερα Matthew Rhodes δε το έβαλε κάτω.

Πάλεψε για τη ζωή του, παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά, αλλά υπάρχει κάτι που δεν κατάφερε να ξεπεράσει: από το ατύχημα και μετά δεν μπορεί να νιώσει θλίψη ή ενθουσιασμό καθώς το τραύμα στο κεφάλι του προκάλεσε ζημιά στο τμήμα του εγκεφάλου όπου ολοκληρώνονται τα συναισθήματα.

\"\"

\"\"

Το 2000 ο Rhodes γνώρισε τη νυν σύζυγό του Michelle αν και λόγω της απώλειας της βραχύχρονης μνήμης του χρειάστηκε πολύ καιρό, ενάμισι χρόνο, για να μάθει το όνομά της.

«Ακόμα έχω πρόβλημα με τα ονόματα, μπερδεύω ακόμα και τα ονόματα των απιδιών μου. Τα καταφέρνω με τους αριθμούς αλλά με ονόματα και μέρη, απλά τα ξεχνάω», περιγράφει στη Daily Mail.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2000 και έχει σήμερα δύο παιδιά, την 11χρονη Bethany και τον7χρονο Harry.

Ωστόσο ούτε την ημέρα του γάμου του ούτε όταν γεννήθηκαν τα παιδιά του ο Matthew ένιωσε την πλημμύρα συναισθημάτων που ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

\"\"

\"\"

«Πολλοί λένε πως είμαι μονοδιάστατος, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις του προσώπου μου. Δεν έχω καμία έξαρση συναισθημάτων, ούτε ενθουσιασμού ούτε θλίψης, ποτέ δεν ξεκαρδίζομαι στα γέλια, όλα είναι σε ένα επίπεδο», εξηγεί ο ίδιος.

Με τη βοήθεια της οικογένειάς του διέψευσε όλες τις προβλέψεις των γιατρών που έλεγαν πως δεν θα ξαναπερπατήσει, και κάνοντας τον δικό του αγώνα στις φυσιοθεραπείες, ανέκτησε εν μέρει τη δυνατότητά του να κινείται.

«Όταν ήμουν στο στρατό έλεγα ‘καλύτερα νεκρός παρά ανάπηρος’ αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο χαζός ήμουν. Από το ατύχημα και μετά παντρεύτηκα κι έκανα δυο υπέροχα παιδιά που υπεραγαπώ», προσθέτει. «Απλά ζω με την κατάστασή μου, τα παιδιά μου μού έδωσαν ένα λόγο να ζω», καταλήγει.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook