Την υποψηφιότητά του με την Πρωτοβουλία Πολιτών \”Πρώτα ο Άνθρωπος\” για το δήμο Χανίων, ανακοίνωσε ο Γιώργος Γυπάκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του:

\”Ναι, θέλω να είμαι υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων, με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Πρώτα ο Ανθρωπος, με υποψήφιο Δήμαρχο το Γιάννη Σαρρή
Γιατί όχι;

Πέρασα πολλά – πάνω από 10 χρόνια της ζωής μου – αγωνιζόμενος για τα τοπικά θέματα.

Από την εποχή των \”επικών\” μαχών για το κλείσιμο του Κουρουπητού συμμετείχα σε όλους τους αγώνες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Για τη σχολική στέγη, για τη δημόσια υγεία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τον πολιτισμό, για την τουριστική ανάπτυξη, για τη χωροταξία, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την τοπική αγορά και την οικονομία, για τα μικρά καθημερινά ζητήματα των κατοίκων του Ακρωτηρίου.

Ταυτίστηκε η δημοσιογραφική μου ιδιότητα μ\’ αυτήν του ενεργού πολίτη και δεν μπορώ πια να το φανταστώ διαφορετικά. Και γιατί όχι;

Ποιός άλλος χαρτογράφησε το Ακρωτήρι, πέτρα – πέτρα;
Ποιός άλλος έκανε το Ακρωτήρι \”δουλειά\” του και τη δουλειά του \”ζωή\” του;
Ποιός άλλος έκανε προτάσεις, με τη φαντασία αυτού που συμμετέχει χωρίς να φθείρεται, για όλα σχεδόν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον έρμο αυτό τόπο;

Πόσα απ τα προωτοσέλιδα στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, την εφημερίδα που εξέδιδα, συζητήθηκαν στο Δημοτικό μας Συμβούλιο επί \”Καποδίστρια\” πόσες προτάσεις δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται ακόμα και σήμερα, πόσες ανάγκες έγιναν γνωστές, πόσα προβλήματα βγήκαν απο την αφάνεια;

Κί ύστερα ήταν οι μελέτες στις οποίες συμμετείχα, οι δημοτικές επιτροπές, το θεματικό μου αρχείο για τα χωριά μας που χρησιμοποιήθηκε για να τεκμηριωθούν από εργασίες του Πολυτεχνείου μέχρι νομικές προσφυγές για την υπεράσπιση τοπικών διεκδικήσεων.
Δύο φορές \”έγραψα\” το προεκλογικό πρόγραμμα του Ακρωτηρίου για υποψήφιους δημάρχους….

Κι έμεινα χρόνια να βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους, να καταστρέφουν τον τόπο μου, να φθείρουν την καθημερινότητά μου και των γύρω μου με τα μικροσυμφέροντά τους, με τις μικροσυμφωνίες τους, οι μέτριοι, οι ιδιοτελείς, οι παρατρεχάμενοι των βουλευτών και των προέδρων, αυτοί που διόριζαν, αυτοδιορίζονταν, ρουσφετολογούσαν, έφτιαχναν ασφαλτόδρόμους για να πηγαίνουν στα χωράφια τους και ασφαλτόστρωναν τις αυλές των ψηφοφόρων τους.

Αλλά βαρέθηκα να κάθομαι σε μια γωνιά και να βλέπω αμέτοχος. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν στον τόπο μας όλ\’ αυτά τα χρόνια. Και νιώθω πως φταίω εγώ, γιατί μαζί με τόσους άλλους επέτρεπα στη μετριότητα να κάνει κουμάντο. Επρεπε νάμαι κει, αντί να κάνω κριτική και ν\’ αντιπολιτεύομαι.

Και τώρα που όλοι εμείς, Ακρωτηριανοί και μή γίναμε πολίτες των Χανίων, νιώθω πιο χρήσιμος και πιο έμπειρος από ποτέ.
Μπορεί να μην εκμεταλλεύομαι τον πόνο των άλλων και να πηγαίνω στα μνημόσυνα και τις κηδείες για να ψαρέψω ψήφους.

Μπορεί να μη συχνάζω στα καφενεία όπου δωροδοκούν οι υποψήφιοι τους θαμώνες με κεράσματα για να τους ψηφίσουν.
Δεν έχω μπλοκάκι επιταγών για να τυπώσω κάρτες, γυαλιστερά φυλλάδια με τη φάτσα μου ή για να διαφημιστώ στα τοπικά ΜΜΕ.

Γιατί είμαι ένας από σας, που φτωχά και με αξιοπρέπεια κοινωνώ το ποιός είμαι με το έργο και το βίο μου.
Αλλά οι προτάσεις μου για την πόλη μας και τα χωριά, είναι γνωστές και δημοσιευμένες, εκεί όπου έχω βήμα.

Σας καλώ να με στηρίξετε και να συμμετέχετε ενεργά κι εσείς σ\’ αυτή την κίνηση που προέρχεται από τους απλούς ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου κι όχι αυτούς που κατατρώνε δεκαετίες τώρα το δημοτικό κορβανά οδηγώντας την τοπική αυτοδιοίκηση σε μαρασμό, κρατώντας τα Χανιά μας, τον ενιαίο πια Δημο, 20 χρόνια πίσω αναπτυξιακά.

Δώστε μου τη δυνατότητα να συμμετέχω και να βοηθήσω να ακουστεί η φωνή μας εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Εκεί που πρέπει νά μαστε παρόντες, εμείς, που τόσα χρόνια απουσιάζαμε .

Αλλά φτάνει πια. Ή εμείς, ή αυτοί.

Το πολιτικό μου βιογραφικό εδώ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook