Την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του Μ. Σκουλάκη ανακοίνωσε ο εν ενεργεία στρατιωτικός και συγγραφέας κ .Παναγιώτης Δημητρόπουλος.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Aγαπητοί Φίλοι και Φίλες σ'αυτές τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικες εκλογές βρισκόμαστε σε ενα σταυροδρόμι καίριων αποφάσεων σε ενα σταυροδρόμι επιλογής μεταξύ δύο δρόμων, αυτού της ελπίδας, της εξωστρέφειας και της αισιοδοξίας και αυτου της αδράνειας, της οργής και της κατήφειας. Όλοι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα επιλέξουμε και η επιλογή θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων και των προοπτικών γιαυτα που μέλουν να συμβούν και για όλα αυτά που ηδη διαδραμτιζόνται γύρω μας.

Ο δρόμος που εγώ επέλεξα να περπατήσω είναι αυτός της θετικής προσέγγισης μέσα απο τη προσφορά και της δημιουργεία. Αφήνω πίσω μου λοιπόν τον δρόμο των έυκολων μα ποτε υλοποιήσιμων λύσεων, αφήνω πισω μου τον δρόμο της οργής, της κατήφειας και της απαισιοδοξίας. Αφήνω πίσω μου τον στείρο δρόμο απο ιδεές και λύσεις μα συχνά γόνιμο απο εύκολη και ανέξοδη κριτική.

Ξέρω πως ο δρόμος που επιλέγω να περπατήσω δεν είναι στρωμένος με ροδοπεταλα και δάφνες, ξέρω πως ο δρόμος που επιλέγω να περπατήσω δεν είναι ο συνηθησμένος διότι δυστυχως δεν είναι εύκολο το αυτονόητο στις μέρες μας. Χρειάζεται κόπος για να πείσεις πως δεν μπορεί να ορθοποδήσει μια κοινωνία εαν οι βασικοί της πυλώνες δεν είναι η αξιοκρατία και η κατάρτιση.

Χρειάζεται χρόνος για να πείσεις πως την αξιοκρατία δεν την καλοδεχόμαστε μόνο οταν χτυπάει του διπλανού μας την πόρτα μα της τη κλείνουμε κατάμουτρα οταν χτυπαεί τη δική μας. Χρειάζεται μεράκι για να προσφέρεις στο σύνολο και να κατανοησεις πως ο οποιοσδήποτε ασχολείται με το κοινο και συλλογικό συμφέρον μπαίνει πρώτος στη μάχη και βγαινει τελευταιος κερδίζοντας το επαθλο που δεν ειναι αλλο απ'το ενα και μοναδικό συλλογικό συμφέρον.

Χρειάζεται υπομονή για να κατανοήσεις πως ο δρόμος αυτος θα φέρει κέρδη μακροπρόθεσμα και διαχρονικά για τις γενιές τις επόμενες για τις γενιές που θα ρθουν. Επιλέγω τον δρόμο λοιπόν της συλλογικότητας και της μαζικής προσφοράς μιας και πιστεύω πως έχει περάσει ο καιρός των μοναχικών ατομικών λύσεων. Επιλέγω τον δρόμο της εμπειρίας συνεργαζόμενης με την ελπίδα της νιότης που συνάδει απ'το φρέσκο των ιδεών, των νέων προσώπων. Αυτον τον δρόμο επιλέγω και απλώνω το χέρι μου και σας καλώ φίλοι και φίλες να τον περπατήσουμε, μαζί. Μαζι για το Δήμο που αγαπούμε !! Μαζι για τα Χανιά που θέλουμε!!