Ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου μετά απο ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. καλεί τα μέλη του αλλά και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής να έχουν τα καταστήματα τους ΚΛΕΙΣΤΑ την Κυριακή των Βαϊων 13 Απριλίου 2014 .

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Β.Ε.Α.:

\”Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν .

Συνάδελφοι, έχοντας ήδη στείλει ηχηρό μήνυμα με το καθολικό (100%) κλείσιμο των καταστημάτων μας στις Κυριακές 3/11/13 , 15/12/13 & 19/01/14 θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές ότι δεν θα μπορέσουν με ευκολία να υλοποιήσουν το σχέδιο τους, που δεν είναι άλλο από την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και των 52 Κυριακών με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ψυχολογική, σωματική και οικονομική εξόντωση μας.

Η Κυριακή των Βαϊων είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Ορθοδοξία . Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών.

Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

ΚΑΛΟΥΜΕ

• ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 .

• ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook