Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί σε επίθεση περίπου 70 ανταρτών Ταλιμπάν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Σαρμπάντ της Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το αστυνομικό τμήμα είχε δεχτεί επίθεση και σήμερα τα ξημερώματα, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι επιτιθέμενοι είχαν απωθηθεί.

«Αποκρούσαμε δύο επιθέσεις, δύο από τους αστυνομικούς μας σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ιτζάζ Χαν, αξιωματικός της Αστυνομίας.

Μετά τη γνωστοποίηση της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν έχουν ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, απειλώντας να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον της κυβέρνησης, την οποία θεωρούν συνεργούς των Η.Π.Α.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 4.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε περίπου 480 επιθέσεις, από το καλοκαίρι του 2007 όταν οι Ταλιμπάν κήρυξαν ιερό πόλεμο στο Ισλαμαμπάντ στην προσπάθεια των Η.Π.Α. να καταπνίξουν την τρομοκρατία από τα τέλη του 2001.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook