Ναζιστικού τύπου οργάνωση που παραπέμπει σε τεκτονικά σχήματα του Μεσαίωνα με χαρακτηριστικά φυλετικού μίσους και απόλυτη εξουσία στον «Αρχηγό» εμφανίζει η Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από χειρόγραφα κείμενα για τη δομή της, που βρέθηκαν στο σπίτι του βουλευτή της Χρήστου Παππά.

Πρόκειται για οργανόγραμμα κομματικής συγκρότησης, που μελετάται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τις δύο ειδικές ανακρίτριες σε σχέση πάντα και με το πραγματικό καταστατικό της Χ.Α., πάνω στο οποίο βασίστηκε και η έρευνα για την απόδοση κατηγοριών για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Από το οργανόγραμμα που εντοπίστηκε στο πατρικό σπίτι του προφυλακισμένου βουλευτή στον νομό Ιωαννίνων, που τιτλοφορείται «Κύκλος της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στον απόλυτο ρόλο του «Αρχηγού» και χωρίζεται σε τρία κεφάλαια.

\"\"
 

Τη «Χρυσή Στοά», τη «Χρυσή Αυγή» και τον «Λαϊκό Σύνδεσμο» όπου περιγράφονται με λεπτομερή τρόπο ιεραρχία, δομή και ιδεολογική κατεύθυνση των μελών της Χρυσής Αυγής.

\"\"
 

Δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν «ευαγγέλιο των χρυσαυγιτών» το συγκεκριμένο χειρόγραφο κείμενο, που σε κάθε του σελίδα υπάρχουν τα αρχικά SS.

\"\"
 

Χαρακτηριστικό της ιδεολογικής πλατφόρμας που περιγράφεται στο χειρόγραφο – «εσωτερικό κανονισμό» της Χρυσής Αυγής, είναι η σημείωση που υπάρχει σε αυτό για τους Εβραίους.

Ειδικότερα στο κεφάλαιο Γ΄ του χειρογράφου, ως συντάκτης του φέρεται ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στα «ζωτικά κύτταρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας» σημειώνει μεταξύ άλλων για τον «Εβραίο»: «Το παράσιτο του πολιτισμού…».

\"\"

Η ογκωδέστατη δικογραφία που εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά με σημαντικά στοιχεία για εγκληματικές δράσεις στελεχών της Χ.Α. και για τη ναζιστικού τύπου οργάνωση και δομή της, αναμένεται να «στηρίξει» τα βαριά κατηγορητήρια κατά βουλευτή της Χ.Α. που θα αποσταλούν σύντομα.

Η ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την άρση της ασυλίας τους θα δώσουν τη σκυτάλη στις ανακρίτριες, με τις απολογίες να προσδιορίζονται για αμέσως μετά το Πάσχα.

Παράλληλα, η έρευνα για το επίμαχο βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη βαίνει προς το τέλος της. Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που τη διενεργεί καλεί ως μάρτυρες συνεργάτες του κ. Μπαλτάκου καθώς στην κατάθεσή του ενώπιόν της ο ίδιος ανέφερε ότι: «Κατά τη συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του κάποιοι από αυτούς μπαινόβγαιναν, γιατί το ραντεβού τους έγινε με ανοικτές τις πόρτες».

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων η εισαγγελέας θα αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον σχετικό φάκελο στη Βουλή, ζητώντας την ποινική δίωξη του υπόδικου, ήδη, βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη που εμφάνισε και το πολυσυζητημένο βίντεο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία για τη χρήση του παράνομου υλικού και πιθανότατα και εκείνη της παράνομης καταγραφής καθώς στην κατάθεσή του ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος τον εμπλέκει και στην παράνομη μαγνητοσκόπηση.

news247.gr από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook