Αύξηση της τάξης του 20% καταγράφουν οι προκρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου μία εξέλιξη που έχει προκαλέσει το αίσθημα της ικανοποίησης στις τάξεις ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Η πληρότητα στα περισσότερα ξενοδοχεία του Νομού αγγίζει το 90% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ κάποια κενά παρατηρούνται μόνο στο μήνα Μάιο, τα οποία αναμένεται να κλείσουν μετά το Πάσχα.

Οι αγορές οι οποίες ακολουθούν ανοδική πορεία και αναμένεται να στηρίξουν και φέτος το τοπικό τουριστικό προϊόν είναι της Γερμανίας και της Αγγλίας, ενώ στάσιμη παρά τις αρχικές εκτιμήσεις παραμένει η αγορά της Ρωσίας.

Το Ηράκλειο και η Κρήτη γενικότερα αναμένεται να κάνουν φέτος το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στον τομέα του Τουρισμού, καθώς εκτός των αγορών της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αγορές (σε μικρότερο βαθμό) του Ισραήλ, της Γαλλίας και της Ιταλίας επιστρέφουν δυναμικά στο νησί.

Την ίδια στιγμή οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με ξένους τουρίστες στο Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου προσγειώνονται καθημερινά , με την κίνηση στον αερολιμένα να αυξάνεται σταδιακά. Μάλιστα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις στο Ηράκλειο θα καταφθάσουν φέτος το καλοκαίρι μόνο μέσω του Αεροδρομίου Ηρακλείου περισσότεροι από 6 εκατ. τουρίστες.

Τα οικονομικά πακέτα προσφορών σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι δύο στοιχεία που αποτέλεσαν δέλεαρ για τουρίστες οι οποίοι έχουν αποφασίσει να περάσουν το καλοκαίρι τους στο νησί.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook