Tελευταία ενημέρωση:14:40

\”Αλλαγή φρουράς\” μετά από δύο χρόνια στην Αμερικανική Βάση της Σούδας σήμερα όπου ο απερχόμενος Διοικητής κ. Τζειμς φ. Γκίμπσον, μετά από 2 χρόνια στο \”τιμόνι\” της βάσης, έδωσε σκυτάλη στον νέο Διοικητή Μαϊκελ Ρ. Μουρ.

Η εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής έγινε παρουσία του αρχιπλοίαρχου Τζον. Γ. Σκορμπι, Διοικητή Διοίκησης Ναυτικής Περιοχής Ευρώπης, Αφρικής και Νοτιοδυτικής Ασίας.

Ποιός είναι ο πλοίαρχος Μαϊκελ Ρ. Μουρ

Ο Πλοίαρχος Moore κατάγεται από την Αριζόνα της Αμερικής και το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών ∆οκίμων ΗΠΑ (US Naval Academy). Είναι απόφοιτος της U.S. Naval Test Pilot School, των Air \"\"Command and Staff College, Joint Forces Staff College, κατέχει μεταπτυχιακό στα Αεροπορικά Συστήματα από το University of Tennessee Space Institute και μεταπτυχιακό στη Λογιστική και την Οικονομική ∆ιαχείρηση από το University of Maryland.

Τον Μάρτιο του 1992 απέκτησε την ιδιότητα του ιπταμένου.

Οι υπηρεσίες θαλάσσης του Πλοιάρχου Moore ήταν, μεταξύ άλλων, με την 5η Μοίρα Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων (Helicopter Antisubmarine Squadron FIVE) επάνω στα αεροπλανοφόρα USS GEORGE WASHINGTON και USS JOHN F KENNEDY, με την 7η Αεροπορική Πτέρυγα Αεροπλανοφόρου (Carrier Air Wing SEVEN) επάνω στο αεροπλανοφόρο USS DWIGHT D EISENHOWER, με την 3η Μοίρα Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων επάνω στο αεροπλανοφόρο USS THEODORE ROOSEVELT και έχει υπηρετήσει ως Βοηθός Επιτελάρχη στον Κλάδο Σχεδίων και Επιχειρήσεων και ως ∆ιοικητής της 3ης Μοίρας Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων.

Οι υπηρεσίες ξηράς του ήταν, μεταξύ άλλων, με την Μοίρα Naval Rotary Wing Aircraft Test Squadron (HX-21) ως ιπτάμενος δοκιμών, ως Υπασπιστής του ∆ιοικητή των Αμερικανικών Ναυτικών Αεροπορικών ∆υνάμεων, και ως τεχνικός σύμβουλος σε θέματα άμυνας του γερουσιαστή Jeff Sessions.

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 4000 ώρες πτήσεων σε αεροσκάφη σταθερών και περιστρεφόμενων πτερύγων και του έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, παράσημα της Λεγεώνας της Τιμής, Αξιέπαινης Υπηρεσίας και άλλες διαμνημονεύσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

\"\"

\"\"

\"\" \"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook