Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο “Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας”,που πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων στο πλαίσιο της δράσης “Πρακτικοί Οδηγοί Καλλιτεχνικής Δημιουργίας – Εργαστήρια Περιβαλλοντικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας”.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η κατασκευή μίας κούκλας, μέσω της τεχνικής puppet animation, η οποία συνδέεται με την εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολικό πρόγραμμα, που υλοποιεί ο εκπαιδευτικός. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Νηπιαγωγός – Θεατροπαιδαγωγός, Αριάδνη Νόβακ.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, που υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις, εκτός από το καλλιτεχνικό μέρος οι εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν, ενημερώθηκαν από τη σχολική σύμβουλο, Αθηνά Ντούλια, πάνω σε θέματα παιδαγωγικής εντός της

σχολικής τάξης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και συμμετείχαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμοι των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου, καθώς και αναγνώστες της Βιβλιοθήκης, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook