Σειρά δράσεων για τις ημέρες του Πάσχα έχει προγραμματίσει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, προκειμένου οι ωφελούμενοι των δομών του να ψυχαγωγηθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.
“Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων μέσα από την κοινωνική του υπηρεσία και τις δομές, τις οποίες εποπτεύει -Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας (Κ.Π.Δ.), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί- συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, προσπαθώντας καθημερινά να στηρίζει και να ενισχύει κάθε ενδιαφερόμενο, που απευθύνεται στις υπηρεσίες μας”, τονίζει σε δήλωση της η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού, Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη. 
Από την πλευρά της η Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π, Κατερίνα Κουνελάκη, αναφερόμενη στις δράσεις, που έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο του Πάσχα τονίζει “Μέσα από τις ποικίλες δράσεις μας επιδιώκουμε να συμβάλλουμε κατά το δυνατόν στη συνοχή και ενδυνάμωση του κοινωνικού συνόλου. Καλούμε τα μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και τα παιδιά – μέλη των Κ.Π.Δ. να έρθουν να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους στις ποικίλες δράσεις, που καθημερινά υλοποιούνται στις δομές μας, με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα”.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των πασχαλινών δράσεων του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 12 Απριλίου 2014
Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας ΠΑΧΙΑΝΩΝ: Δημιουργία Πασχαλινών κατασκευών από τηνΚοινωνική Λειτουργό, Κογιαννάκη Μαριλύ, και τα παιδιά του Κέντρου.
Ώρα εκδήλωσης: 10:00 π.μ
Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ:Κυνήγι θησαυρού και αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο. Ακολουθούν Πασχαλινέςκατασκευές για τα παιδιά του κέντρου.
Ώρα εκδήλωσης: 10:30 π.μ.
Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ: Εργαστήρι Πασχαλινών κατασκευών σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό Αναστασία Λυγγουνού.
Ώρα εκδήλωσης: 11:00 π.μ με 13:00 μμ.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλαιάς Πόλης: Εργαστήρι Πασχαλινών κατασκευών μεσκοπό την προαγωγή της δημιουργικότητας, την ενίσχυση τηςικανότητας συντονισμού και της ικανότητας συγκέντρωσης .
Ώρα εκδήλωσης: 12.00 
Ε\’ ΚΑΠΗ: Θεατρική παράσταση από την ομάδα του ΚΑΠΗ στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. 
Ώρα εκδήλωσης : 18.30 μ.μ.
Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014
ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ: Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες της περιοχής.
Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014
ΚΑΠΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχέλαιο για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Θα ακολουθήσει Πασχαλινή εκδήλωση.
Ώρα εκδήλωσης : 10.30 π.μ.
Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας ΠΑΧΙΑΝΩΝ : Δημιουργία Πασχαλινών φαναριών από την Κοινωνική Λειτουργό Κογιαννάκη Μαριλύ και τα παιδιά του Κέντρου.
Ώρα εκδήλωσης: 11:00 π.μ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλαιάς Πόλης : Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουντις δικές τους μοναδικές και πρωτότυπες Πασχαλινές-ανοιξιάτικεςχειροτεχνίες (φωλίτσες με αυγουλάκια).
Ώρα εκδήλωσης: 12:00 μ.
Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014
Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας ΠΑΧΙΑΝΩΝ : Τα παιδιά του κέντρου φοράνε τα γάντια τους,παίρνουν νερομπογιές και παστέλ και βάφουν τα Πασχαλινά τουςαυγά.
Ώρα εκδήλωσης: 10:00 π.μ.
Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ : Τα παιδιά του κέντρου θα φτιάξουν κάρτες για το Πάσχα σε συνεργασία με τη βρεφονηπιοκόμο ΚαβρουλάκηΕλευθερία.
Ώρα εκδήλωσης: 11:00-12:30 μ.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλαιάς Πόλης : Τα παιδιά του κέντρου θα έχουν την ευκαιρία με το γούστο και τη φαντασία τους, να διακοσμήσουν τιςδικές τους λαμπάδες για την ημέρα της Ανάστασης και να κατασκευάσουν τις δικές τους Πασχαλινές κάρτες. 
Ώρα εκδήλωσης: 12:00 μ.
Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλαιάς Πόλης : Μαθαίνουμε για τα Πασχαλινά ήθη καιέθιμα της Κρήτης:
• το βάψιμο των κόκκινων αυγών,
• τον στολισμό του Επιταφίου,
• το κάψιμο του Ιούδα,
• τα φαγητά του Πάσχα.
Ώρα εκδήλωσης: 12:00 μ.
Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014
ΣΤ\’ ΚΑΠΗ : Η ομάδα χορωδίας του ΚΑΠΗ θα συνοδεύσει την περιφορά του Επιταφίου τουΔημοτικού Γηροκομείου Χανίων.
ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ: Ψαλμός εγκωμίων από τη χορωδία του ΚΑΠΗ στην ενορία του Αγίου Νικολάου.
Σάββατο 26 Απριλίου 2014
Μουσική παράσταση σε συνεργασία με την σχολή σαξοφώνου της κας Χαράς Λαρεντζάκη του Ωδείου Ι. Μανιουδάκη. Θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς φίλους του κέντρου να γνωριστούν με τα μουσικά όργανα. 
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μικρή συναυλία από μαθητές του Ωδείου. 
Ώρα εκδήλωσης: 12:00 μ.μ

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook