Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η SONY για κίνδυνο ανάφλεξης μοντέλου του υπολογιστή VAIO!

Η Sony ανακοίνωσε ότι μία συγκεκριμένη παρτίδα μπαταριών που κατασκευάστηκαν από την Panasonic, αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερθέρμανσης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και ανάφλεξη της μπαταρίας.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, υπολογίζεται ότι από την ελαττωματική παρτίδα μπαταριών έχουν επηρεαστεί περί τους 26.000 φορητούς υπολογιστές της σειράς laptop Vaio Fit 11A. Για τα συγκεκριμένα συστήματα η Sony κάλεσε τους χρήστες τους να σταματήσουν να τους χρησιμοποιούν.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Sony έλαβε τρεις αναφορές σχετικά με φαινόμενα υπέρ-θέρμανσης μπαταριών σε μοντέλα φορητών υπολογιστών Vaio. Το πρώτο περιστατικό εμφανίστηκε στην Ιαπωνία στις 19/3, ακολούθησε περιστατικό στις 30/3 στο Χονγκ Κονγκ και ένα ακόμη στις 8/4 στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο μοντέλο ήταν το τελευταίο στη σειρά προϊόντων Vaio, πριν η Sony ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι αποσύρεται από την αγορά των υπολογιστών. Το brand Vaio πουλήθηκε στην Japan Industrial Partners, η οποία και θα αναλάβει την εκ νέου προώθησή του εμπορικά.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να ακολουθήσει εντοπισμός των προβληματικών μπαταριών μέσω των σειριακών τους αριθμών και θα ακολουθήσει επισκευή ή αντικατάστασή τους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πουλήθηκαν συνολικά 25.905 Vaio Fit 11A, εκ των οποίων 7.000 στην περιοχή Ασίας/ Ειρηνικού, 3.600 πουλήθηκαν στην Ιαπωνία, 2.000 στην Κίνα, 7.000 στην Ευρώπη, 5.600 στην Λατινική Αμερική και 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της Panasonic, επιβεβαιώθηκε ότι η εταιρεία προμήθευσε τις επίμαχες μπαταρίες στη Sony, μέσω σχετικής συμφωνίας συνεργασίας. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε αν τα συγκεκριμένα μοντέλα μπαταριών κατευθύνθηκαν και προς άλλους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών. Παρόλα αυτά η Panasonic τόνισε ότι όλες οι μπαταρίες κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε πελάτη και ότι δεν έχει καμία αναφορά προβλήματος από άλλους κατασκευαστές.

toxwni.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook