1. Εύλογα ερωτηματικά γεννώνται για τον σκοπό που υπηρετεί η επιχειρουμένη παραπλανητική εικόνα για το κολυμβητήριο και τον ΝΟΧ από τον συντάκτη δημοσιεύματος της 21η/3/2014 στην ιστοσελίδα FlashNews υπό τα αρχικά Ι.Μ. (ουσιαστικά ανώνυμος).

Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων : « Το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας είναι ιδιοκτησία του ΝΟΧ και απλά το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πανάκριβα διαμέσου της ΓΓΑ με μία επαχθή σύμβαση». Τίποτα περισσότερο επί του θέματος.(Άραγε τι να υπονοεί ότι πρέπει να γίνει ;).

Συνεπώς θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω την αλήθεια, μια και είχα την τιμή ως πρόεδρος του ΝΟΧ να διαπραγματευθώ και να προσυπογράψω αυτή τη δήθεν «επαχθή σύμβαση» αλλά και να βιώσω στη συνέχεια κατά την 20ετή μου θητεία ως πρόεδρος, τα ευνοϊκά αποτελέσματά της.

2. Η πραγματικότητα είναι ότι το κολυμβητήριο ιδιοκτησίας ΝΟΧ έχει παραχωρηθεί από το 1984 προς χρήση στη ΓΓΑ κατόπιν αιτήματός της, με σύμβαση αορίστου χρόνου για να καλύψει τις ναυταθλητικές ανάγκες του νομού Χανίων (και όχι μόνο του ΝΟΧ).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού διορίζει τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΧ καθιστώντας τα άμεσα υπεύθυνα για την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Έτσι αξιοποιείται και η οικονομική συμβολή του Έλληνα φορολογούμενου όπως σωστά επισημαίνει ο συντάκτης κος Ι.Μ.

3. Με αυτή τη δήθεν «επαχθή σύμβαση» οι προηγούμενες υπεύθυνες Διοικούσες Επιτροπές του ΕΑΚΧ, λειτούργησαν επιτυχώς το κολυμβητήριο και ο Χανιώτικος ναυταθλητισμός γνώρισε δόξες φθάνοντας στο ζενίθ. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα Χανιά «κατέκτησαν» το νέο κολυμβητήριο (άσχετα με την οικτρά σημερινή τύχη του) με τις αθλητικές επιδόσεις του ΝΟΧ (με το πόλο στην Α1 κ.λ.π.) και με την συμβολή του στην ανάπτυξη του λαϊκού/μαζικού αθλητισμού με τον τεράστιο αριθμό αθλητών του.

4. Η σημερινή Διοικούσα είναι επόμενο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την οικονομική κρίση. Κλειστή η 50άρα πισίνα, προβληματική η λειτουργία 25άρας, κλειστό και ρημαγμένο το νέο κολυμβητήριο. Έτσι ο Χανιώτικος ναυταθλητισμός οδηγείται προς το ναδίρ.
Για να διαχειρισθεί τέτοια προβλήματα απαιτείται υψηλή αίσθηση ευθύνης και ομοψυχία (υπάρχει άραγε) των μελών της για σωστές και ισχυρές αποφάσεις και εισηγήσεις προς την αθλητική ηγεσία. Ακόμα απαιτείται η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της Χανιώτικης κοινωνίας.

5. Νομίζω όμως ότι ενέργειες σαν αυτές του ανώνυμου συντάκτη Ι.Μ. (θέλω να ελπίζω ότι δεν ανήκει στη Διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚΧ) δεν συμβάλλουν στο σκοπό αυτό. Καλό θα ήταν ο κος Ι.Μ., την ευαισθησία για τα άδικα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να την στρέψει προς το νέο κολυμβητήριο που ουδέποτε λειτούργησε και κυριολεκτικά έχει ρημάξει.

6. Αναμένομε από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΧ ότι η επιστολή του ανώνυμου και οι επισημάνσεις μας να γίνουν αφορμή για θετικούς προβληματισμούς και ανάλογες ενέργειες προς όφελος του Χανιώτικου ναυταθλητισμού.

Κ. Μανιουδάκης
Επίτιμος Πρόεδρος ΝΟΧ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook