Εύλογα και πολλά είναι τα ερωτηματικά για την απόφαση του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ.Τσακνάκη να αποστρατεύσει Ταξίαρχους οι οποίοι στελέχωναν της Αστυνομικές Διευθύνσεις του νησιού.
Εξαιρώντας τον Παντελή Μουρτζανό, ο οποίος αποστρατεύτηκε μεν αλλά ήδη είχε επιλέξει να υπηρετήσει τα κοινά μέσω της αυτοδιοίκησης (υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρίου), ο λόγος γίνεται για τους Αρτέμη Κουτσαυτάκη (Χανιά), Μανώλη Πετράκη (Ρέθυμνο) και Φανούρη Μανιαδάκη (Λασίθι).
Και οι τρείς μαζί με τους Καραμαλάκη – Σκανδαλάκη (που «διασώθηκαν») αποτελούσαν μιαν ομάδα η οποία υπο την ηγεσία του επίσης αποστρατευθέντα Μ.Παραβολιδάκη, λειτουργούσε με αποτελεσματικότητα.
Ο καθένας μόνος του στην περιοχή ευθύνης του, αλλά και όλοι μαζί σε επίπεδο Κρήτης, κατάφεραν να διαχειριστούν με απόλυτη επιτυχία τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών και καταπολέμησης της παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Και αυτό, την ίδια ώρα που η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μείωνε διαρκώς το έμψυχο δυναμικό αλλά και τα \”εργαλεία\” που είχαν στην διάθεσή τους. 
Δηλαδή καθόλη την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων, με συνεχή μείωση των «όπλων» που είχε στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. και με αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, η συγκεκριμένη ομάδα των αξιωματικών της Κρήτης, κατάφερε εκπληκτικά πλήγματα στην βαριά εγκληματικότητα και μείωση της παραβατικότητας.
Και όμως το αποτέλεσμα ήταν, να σταλούν σε συνταξιοδότηση (αυτό σημαίνει η αποστρατεία), 50χρονοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που σίγουρα είχαν και την ικανότητα και την δυνατότητα και την θέληση να προσφέρουν πολλά ακόμη στην ασφάλεια των πολιτών.
Μάλιστα ο ρόλος τους θα ήταν ακόμη πιο καίριος και σημαντικός τώρα, που ξεκινά η εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών και στην ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης με την δημιουργία των δύο Περιφερειακών Διευθύνσεων Τάξης και Ασφάλειας.

Και μπορεί κάποιοι να επικαλεστούν το \”σύστημα\” των βαθμών που υπάρχει στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες που θέλουν αποτελεσματική αστυνομία.

Και μπορεί ο Υπουργός κ. Δένδιας όλα αυτό να το αποκαλεί «αναδιοργάνωση» της αστυνομίας, όμως μάλλον του ταιριάζει περισσότερο η φράση «μνημονιακή αποδιοργάνωση», ενώ σε ότι αφορά στον νέα Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., μάλλον πρόκειται για «κακό ξεκίνημα».


Ναπολέων Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Σ.Σ. Και επειδή με τις \”κρίσεις\” αποστρατεύτηκαν , δηλαδή \”βγηκαν\” σε σύνταξη δεκάδες ακόμη νεότατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ρωτώ.
Είναι λογικό κάποιους να τους βάζουν να δουλεύουν μέχρι τα 65-70 και άλλους να τους συνταξιοδοτούν απο τα 50 ακόμη και χωρίς να το θέλουν;
Μήπως πρέπει να αλλάξει το σύστημα αυτό;


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook