Έπειτα από τη σύγχυση που επικράτησε σχετικά με τον εντοπισμό ή μη του μοιραίου Boeing 777, ύστερα από τις δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι Αμποτ, ότι το αεροσκάφος βρέθηκε, οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς νέα ηχητικά ευρήματα.
Ο αγώνας δρόμου με πλοία και αεροσκάφη συνεχίζεται επιχειρώντας στην αναζήτηση του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών με 239 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την 8η Μαρτίου.
«Δεν έχουν επιβεβαιώσει νέες ακουστικές ανιχνεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες » ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κέντρο Συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων αναζήτησης.
Όλα αυτά, λίγες ημέρες αφότου το πέμπτο ηχητικό σήμα εντοπίστηκε από αεροσκάφος του αυστραλιανού ναυτικού, που συμμετείχε στις έρευνες. 
Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη μάχη που δίνεται είναι αυτή με το χρόνο, καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το «μαύρο κουτί» σβήνει σταδιακά.
Τα ηχητικά σήματα που ακούγονταν έκαναν τους ερευνητές να αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να εστιάσουν στο ακριβές σημείο που έπεσε το Boeing 777.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook