Τη Παρασκευή 11 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και μαθητές τις ΣΤ’ τάξης του 1ου ΔΣ Ηρακλείου ένωσαν τις φωνές τους μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στο κόσμο με αίτημα τη δραστική μείωση των εξοπλισμών.
Τα παιδιά βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για 2 ώρες στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του δικτύου Σχολείων για τη μη-βία με τίτλο «Πως θα γίνει ο κόσμος μας ΑΝ…» που βρίσκεται σε εξέλιξη σε 25 σχολεία του Ηρακλείου. Τα παιδιά θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα, στήνοντας στο κέντρο της πλατείας τη «σπηλιά του πολέμου» μέσα στην οποία αποφάσισαν να πετάξουν συμβολικά τα όπλα του πολέμου και στη θέση τους να βάλουν σχολεία, νοσοκομεία κλπ. 
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το εξειδικευμένο διεθνές Σουηδικό Ιδρυμα Ερευρών Sipri μετέφρασαν τα στατιστικά με απλά αλλά σοφά λόγια π.χ. πως ένα αεροσκάφος Eurofighter ισοδυναμεί σε κόστος με 25 σχολεία ή με 2 νοσοκομεία…
Τα παιδιά ολοκλήρωσαν την εκδήλωσή τους με την πραγματοποίηση ενός ανθρώπινου σήματος Ειρήνης έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook