Ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης έστειλε η μεγαλειώδης συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην παρουσίαση του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” από τον επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Από πολύ νωρίς η μεγάλη αίθουσα του κέντρου Αναδρομές στις Κάτω Αρχάνες ήταν κατάμεστη, με τον κόσμο να επιβεβαιώνει τη στήριξη του στον Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνέχιση της πορείας που αυτός και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει στην περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, οι συγκεντρωμένοι με ενθουσιασμό τον διέκοπταν με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης αρχές, φορείς της Κρήτης, ενώ στην \”πρώτη γραμμή\” ήταν δήμαρχοι ,υποψήφιοι δήμαρχοι, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, παραγωγικών τάξεων κ.α.

\"\"

\"\"

Εμφανώς συγκινημένος ο περιφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης έστειλε μήνυμα ενότητας και νίκης για τις εκλογές της 18ης Μαΐου τονίζοντας με έμφαση πως η πολιτική του συγκρητισμού και της ενιαίας ανάπτυξης του νησιού θα συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία στην περιφέρεια χάρη στη στήριξη του κόσμου από κάθε γωνιά της Κρήτης.

\”Απόψε εδώ βρίσκεται η Κρήτη από τη Σητεία μέχρι την Κίσσαμο και τη Γαύδο. Απόψε εδώ χτυπά η καρδιά της Κρήτης, μιας Κρήτης ενωμένης, ενιαίας, μιας Κρήτης που θα συνεχίσει να είναι πρώτη δύναμη χάρη σε σας. Μιας Κρήτης που πρωταγωνιστεί σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο, μιας Κρήτης που αποτελεί πάντα έναν ιδανικό τόπο να ζεις, να δημιουργείς, να εργάζεσαι ,να μεγαλώνεις τα παιδιά σου.

Συνεχίζουμε το όραμα μας, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με εμπειρία και κυρίως με διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά για το μέλλον της Κρήτης μας.\” ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους χιλιάδες Κρητικούς που έδωσαν το παρών στην παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού.

\"\"

\"\"

\"\"

Στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτός και οι συνεργάτες του στα πρώτα χρόνια του νέου θεσμού της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως περιφερειάρχης, μοναδικός του γνώμονας ήταν και θα συνεχίσει να είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης.

\”Καταφέραμε με τη στήριξη των πολιτών, τη δική σας στήριξη αλλά και τη συνεργασία και τη βοήθεια των στελεχών της Περιφέρειας, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα, να προγραμματίσουμε, να θέσουμε στόχους και να αποδείξουμε πως όταν πιστεύεις σε κάτι και εργάζεσαι μεθοδικά, με πάθος και πίστη τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Σχεδιάσαμε την ανάπτυξη της Κρήτης, η οποία αποτυπώθηκε μέσα από την έγκριση του Στρατηγικού μας Σχεδιασμού, με γνώμονα το συγκρητισμό, που κατά την άποψη μας αποτελεί την μεγαλύτερη συνεισφορά στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού, ανεκτίμητο άυλο αγαθό για το παρόν και το μέλλον.\” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτάκης.

\"\"

\"\"

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και στον στόχο που ο ίδιος έθεσε ώστε όχι μόνο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ αλλά η Κρήτη να διεκδικήσει και να πάρει και πρόσθετους πόρους από αδιάθετα κονδύλια του προγράμματος σε άλλες περιφέρειες.

\”Μέχρι την 31/06/2011 ο αριθμός ενταγμένων έργων από την ΕΔΑ Κρήτης ήταν 183 με Προϋπολογισμό Ένταξης 420 εκ ευρώ ενώ η απορρόφηση στα 4 πρώτα χρόνια του ΕΣΠΑ ήταν μόλις 19%.

Την 01/07/2011 πήραμε τη σκυτάλη υλοποίησης του ΕΣΠΑ και τα αποτελέσματα και η διαφορά είναι νομίζω κάτι παραπάνω από ορατή. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 550 ενταγμένα έργα με Προϋπολογισμό Ένταξης 730 εκ. ευρώ, οι συμβάσεις καλύπτουν το 98% του Προγράμματος και η απορρόφηση έχει διαμορφωθεί στο 67% κατατάσσοντας την Κρήτη μία από τις πρώτες Περιφέρειες σε απορροφητικότητα με τη βεβαιότητα πως δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που είχαν διατεθεί στο νησί.\” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναδεικνύοντας την προσπάθεια που έχει γίνει για την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Εκεί όμως που σύμφωνα με τον κ Αρναουτάκη η περιφέρεια Κρήτης ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν στον τομέα της Επιχειρηματικότητας καθώς συνολικά 1059 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» με προϋπολογισμό 141 εκ ευρώ χάρη στις δικές του προσπάθειες και παρεμβάσεις ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις από την Κρήτη. Οι επιχειρήσεις αυτές σύμφωνα με τον Σταύρο Αρναουτάκη θα δημιουργήσουν 5000 νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το νησί.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια για την ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων με την δημιουργία του ενιαίου σήματος ΚΡΗΤΗ για όλα τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται στο νησί καθώς και το πάντρεμα του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στη \”βαριά\” βιομηχανία της Κρήτης ο κ Αρναουτάκης υπογράμμισε την εντυπωσιακή αποδοχή του κόσμου στην ολοκληρωμένη καμπάνια τουριστικής προβολής του νησιού, μία καμπάνια που έχει κερδίσει 3 βραβεία ενώ χαρακτήρισε και επιβεβλημένη τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι με δεδομένη την συνεχή αύξηση στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

\"\"

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την επόμενη πενταετία υπογραμμίζοντας πως ο συγκρητισμός και η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού παραμένουν στο επίκεντρο για αυτόν και τους συνεργάτες του.

\”Έχουμε θέσει ήδη τα θεμέλια σχεδιασμού στην Περιφέρεια μας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και προσαρμόζοντας τις παρεμβάσεις μας ανάλογα. Συζητάμε με τους παραγωγούς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επιστήμονες, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους νέους, την τοπική αυτοδιοίκηση και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους σχεδιάζοντας μαζί το μέλλον.

Στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της διασύνδεσης ανάμεσα στους 4 ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.

Αυτοί είναι:
ο Αγροδιατροφικός
ο Τουριστικός- Πολιτιστικός
ο Τεχνολογικός- Ερευνητικός-Εκπαιδευτικός και
ο Περιβαλλοντικός

Το πρόγραμμά μας βασίζεται σε 4 ΠΥΛΩΝΕΣ που ενσωματώνουν όλες τις δράσεις μας προκειμένου με αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, ώστε η Κρήτη να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

Προωθούμε:

Την ΕΞΥΠΝΗ ανάπτυξη. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας
Την ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ανάπτυξη. Ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής
Τη ΒΙΩΣΙΜΗ ανάπτυξη. Αναβάθμιση του περιβάλλοντος και προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές
Όλα τα παραπάνω με ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ αστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης της υπαίθρου\” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτάκης.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Για να δείτε όλους του υποψηφίους οι οποίοι παρουσιάστηκαν απόψε πατήστε εδώ.

Δείτε όλη την εκδήλωση παρουσίασης

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook