Μια απίστευτη ιστορία bullying κατά 17χρονου συγκλονίζει το παγκύπριο. Στην υπόθεση εμπλέκονται όπλα, απειλές για ανθρωποκτονία, απόσπαση χρημάτων δια της βίας και απαγωγή.

Συγκεκριμένα οι δύο ύποπτοι, φίλοι με το 17χρονο θύμα μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, άρχισαν να απειλούν τον έφηβο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τους δίνει χρήματα, μέχρι και €300, διαφορετικά θα σκότωναν τους γονείς του. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να επιδείξουν δύο πιστόλια στον 17χρονο μαθητή προκειμένου να του αποδείξουν ότι εννοούσαν τις απειλές του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 17χρονος, το Πάσχα του 2013 οι πρώην «φίλοι» του τον ανάγκασαν να τους παραδώσει μια τηλεόραση αξίας €500 και τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του πατέρα του. Σε μεταγενέστερο στάδιο τού πώλησαν τον υπολογιστή για €200.

Επίσης με απειλές ότι θα σκότωναν τον ίδιο κατάφεραν και του απέσπασαν τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στη συνέχεια του πώλησαν πάλι τον υπολογιστή του έναντι €300. Ακόμα τον ανάγκασαν να τους παραδώσει και τη βιντεοκάμερα του αξίας €400. Στις 3 Απριλίου 2014 οι ύποπτοι συνάντησαν σε πάρκο τον 17χρονο μαθητή και επιδεικνύοντας του παγούρι με βενζίνη τον απείλησαν ότι θα τον κάψουν και θα κάψουν και το σπίτι του αν προέβαινε σε αποκαλύψεις.

Την περασμένη Τρίτη οι δύο ύποπτοι πήγαν στο σχολείο του παραπονούμενου και τον ανάγκασαν να μπει στο αυτοκίνητό τους. Άνοιξαν ένα ντουλαπάκι του οχήματος και του έδειξαν δύο πιστόλια, λέγοντας του ότι με το ένα θα σκότωναν τον πατέρα του και με το άλλο τη μητέρα του. Κατόπιν τον μετέφεραν σε άγνωστο του διαμέρισμα και τον «ανέκριναν» σχετικά με το αν είχε αποκαλύψει οτιδήποτε.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον απείλησαν, καθώς ο 17χρονος βρήκε το θάρρος να απευθυνθεί στην Αστυνομία και να καταγγείλει τους συνομήλικους εκβιαστές του, με την Αστυνομία να τους συλλαμβάνει την Πέμπτη.

Οι ύποπτοι παραδέχθηκαν σε θεληματικές καταθέσεις τους ότι προέβησαν στα πιο πάνω αδικήματα.

Δυστυχώς οι δύο έφηβοι πρόκειται για πρόσωπα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για εμπλοκή τους σε διαρρήξεις και κλοπές. Χθες προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

newsit.com.cy