Ο Άρης Σούδας \”διψούσε\” για το παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας του στην Α\’ Κατηγορία, αλλά η εμπειρία των παικτών του Μινωταύρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε η \”κούπα\” να πάρει το δρόμο για τις Μουρνιές.
Ένας παίκτης-σύμβολο για τους \”πράσινους\”, ο Χρήστος Νταγκουνάκης, φρόντισε να δείξει ακόμα μια φορά ότι είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, αφού \”υπέγραψε\” ακόμα έναν τίτλο για τον ιστορικό σύλλογο.
Με δικό του γκολ ο Μινώταυρος πήρε το πολύτιμο 1-1 στην έδρα του Άρη και έβαλε στην τροπαιοθήκη του το 11ο πρωτάθλημα στην Α\’ Κατηγορία. 
Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο ντέρμπι τίτλου στη Σούδα, όπου είχαν τοποθετηθεί επιπλέον κερκίδες από τους γηπεδούχους, με περίπου 1.000 φιλάθλους να παρακολουθούν το ματς που έκρινε τον πρωταθλητή.
\”Κορμιά\”… έπεφταν εντός των τεσσάρων γραμμών με το πάθος, τη δύναμη, αλλά και τα νεύρα να κυριαρχούν στην περισσότερη διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο είχε αρκετές διακοπές.
Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε για τον Μινώταυρο στο 21\’ με τον Βροντάκη να διορθώνει το αρχικό του λάθος και να αποκρούει το εξ επαφής πλασέ του Δημούση. 
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία όμως την έχασε ο Άρης στο 37\’ όταν ο Αράπη πλάσαρε από κοντά και ο Γκολέμης με σπουδαία επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Μία ατομική ενέργεια του Αράπη ήταν αρκετή στο ξεκίνημα του β\’ μέρους (49\’) για να βάλει \”φωτιά\” στο γήπεδο, αφού με σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Γκολέμη και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. 
Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού ο Δημούσης κυνηγώντας μια μπαλιά που φαινόταν χαμένη έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Νταγκουνάκης με ιδανικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Στη συνέχεια ο Άρης πίεσε αλλά ο Γκολέμης εξουδετέρωσε τις περισσότερες επικίνδυνες σέντρες και τις εκτελέσεις φάουλ που πήγαιναν προς την εστία του. 
Ο έμπειρος γκολκίπερ του Μινωταύρου αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη, αλλά ήταν ελάχιστα τα δευτερόλεπτα για να απειληθεί ο… υπηρεσιακός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Κελαϊδής. 

Φάσεις-γκολ

8\’ Φάουλ του Μάστορα έδιωξε ο Γκολέμης.
21\’ Κακό διώξιμο του Βροντάκη, ο Δοντσίδης στρώνει τη μπάλα στον Δημούση, που πλασάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Άρη επανορθώνοντας για το λάθος του.
25\’ Σουτ του Στρατουδάκη κοντράρει η μπάλα για να καταλήξει στην \”αγκαλιά\” του Γκολέμη.
37\’ Κόρνερ του Στρατουδάκη, ο Κ. Γαλανάκης πήρε την κεφαλιά και ο Αράπη σούταρε από κοντά, για να κάνει σπουδαία επέμβαση ο Γκολέμης.
38\’ Σουτ του Αράπη από πλάγια θέση μπλοκάρει ο Γκολέμης.
41\’ Φάουλ του Στρατουδάκη ο Γκολέμης έχασε τη μπάλα και προσέκρουσε στο δοκάρι, με τον α\’ βοηθό Κανελάκη να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ στη συνέχεια.
43\’ Σέντρα-σουτ του Περδικάκη διώχνει με δυσκολία ο Βροντάκης.
46\’ Κόρνερ του Στρατουδάκη κεφαλιά του Κ. Γαλανάκη άουτ.

49\’ ΓΚΟΛ: Ατομική ενέργεια του Αράπη που με σουτ έξω από την περιοχή ανοίγει το σκορ (1-0) και σηκώνει στο… πόδι το γήπεδο της Σούδας. 

51\’ Φάουλ του Δοντσιδη, κεφαλιά του Κελαϊδή και σουτ του Περδικάκη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
52\’ Σουτ του Παπαθανασίου από καλή θέση μπλοκάρει εύκολα ο Γκολέμης.

55\’ ΓΚΟΛ: Ο Δημούσης γυρίζει τη μπάλα στον Νταγκουνάκη, που με ιδανικό σουτ ισοφαρίζει σε 1-1. 

64\’ Σουτ του Περαθωράκη άουτ.
71\’ Φάουλ του Στρατουδάκη αποκρούει δύσκολα με γροθιές ο Γκολέμης.
73\’ Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη διώχνει σε κόρνερ ο Γκολέμης.
75\’ Σουτ του Πενταράκη άουτ.
80\’ Φάουλ του Στρατουδάκη διώχνει με γροθιές ο Γκολέμης, ο Μιχαλακόπουλος πασάρει στον Κ. Γαλανάκη, το σουτ του οποίου μπλοκάρει ο Γκολέμης.
Διαιτητής: Χρυσός
Βοηθοί: Κανελάκης-Κομισοπούλου
Κίτρινες: Κελαϊδής (13\’), Μάστορας (13\’), Καράκης (19\’), Περδικάκης (29\’), Μιχαλακόπουλος (34\’), Σύρμος (40\’), Δοντσίδης (56\’), Πατεράκης (60\’), Γκολέμης (62\’), Αντ. Γαλανάκης (68\’), Περαθωράκης (72\’), Στρατουδάκης (75\’), Βλαχάκης (88\’-από τον πάγκο), Καλέλλης (90+2\’), Κ. Γαλανάκης (90+2\’), Γκολέμης (90+4\’).
Κόκκινη: Γκολέμης (90+4\’)
Άρης Σούδας (Μανόλης Πηγουνάκης): Βροντάκης, Παντελακάκης, Καραγκούνης, Κ. Γαλανάκης, Μπακογιάννης, Μιχαλακόπουλος (82\’ Ξανθουδάκης), Πενταράκης, Στρατουδάκης, Μάστορας (41\’ λ.τρ. Αντ. Γαλανάκης), Παπαθανασίου, Αράπη (82\’ Κλωθάκης).
Μινώταυρος (Γιάννης Μαρκάκης): Γκολέμης, Καράκης, Πατεράκης, Σύρμος, Κελαϊδής, Δοντσίδης, Περαθωράκης (88\’ Καλέλλης), Νταγκουνάκης, Γκούντελος (46\’ Καλαϊτζάκης), Δημούσης, Περδικάκης (80\’ Μπασιαδάκης).
Για το πλούσιο φωτορεπορτάζ του \”τελικού\” πατήστε ΕΔΩ.
Τα άλλα παιχνίδια

Αποφεύχθηκαν τα μπαράζ παραμονής για τις δύο τελευταίες ομάδες του ομίλου τίτλου της Α\’ Κατηγορίας, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής.

Τα Κεραμειά τερμάτισαν στην 3η θέση μετά το 3-0 επί των Ροδωπού, στην πιο καλή σεζόν τους στην Α\’ ΕΠΣΧ, ενώ 4η κατετάγη η περσινή νταμπλούχος Ιωνία 2000, που νίκησε με 2-1 τον ΔΑΑΟΧ. 

Η κυπελλούχος Σπάθα επικράτησε 2-0 της Ασπίδας και κατέλαβε την 5η θέση, ενώ με νίκη, 2-1 κόντρα στον Ακρίτα, ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά η Δόξα Παχιανών.

Η βαθμολογία (τελική)

1.Μινώταυρος 45 (45-13)
2.Άρης Σούδας 43 (35-12)
3.Κεραμειά 29 (28-21)
4.Ιωνία 2000 28 (31-28)
5.Σπάθα 25 (24-24)
6.Δόξα Παχιανών 24 (27-23)
7.Δ.Α.Α.Ο.Χ. 15 (14-32)
8.Ροδωπού 15 (19-37)
9.Ακρίτας 13 (17-33)
10.Ασπίδα 12 (15-32)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook