Το «Άγιο Όρος της Κρήτης», την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας που βρίσκεται πάνω στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων στα νότια του νομού Ηρακλείου, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σεραφείμ Τσόκας, συνοδευόμενος απο τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Ζαχαρία Κεφαλογιαννη καθώς και υποψήφιους συμβούλους. Ο κ. Τσόκας, είχε εγκάρδια συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής, κ. Παρθένιο, που αποτελεί μια εξέχουσα μορφή της Ορθοδοξίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ηγούμενος αναφέρθηκε στην βοήθεια που παρείχε ο κ. Τσόκας, ως Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας κατά την διάρκεια των πυρκαγιών που κινδύνευσε η μονή καθώς και την αποφασιστική συμμετοχή του στην κατάσβεση τους, όπως επίσης και στις δυό καθοριστικές οδικές παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή κατά την διάρκεια της θητείας του και επί νομαρχίας της κας. Σχοινάρακη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Στη συνέχεια, ο ηγούμενος Παρθένιος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μονής επισημαίνοντας ότι τα Αστερούσια υπήρξαν η κοιτίδα του Χριστιανισμού και αναπτύχθηκε σε αυτά πλούσια μοναστική και ασκητική παράδοση με κέντρο το Αγιοφάραγγο και το Μάρτσαλο.

Παράλληλα, ο κ. Παρθένιος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της Μονής που ιδρύθηκε το 14ο αιώνα και σχετίζεται με την οικογένεια των Καλλέργηδων. Τέλος, πέρα απο την ευλογία του, ο ηγούμενος της Μονής, έδωσε στον κ. Τσόκα, στον κ. Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και στους υποψήφιους συμβούλους ένα βιβλίο που αναφέρεται στο ιστορικό της μονής καθώς και μια εικόνα της Οδηγήτριας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook