Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό και πρωτοφανές συνάμα, καταγράφηκε σε σχολείο στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Δημοτικό σχολείο του χωριού Κεντρί του Δήμου της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων που έφερε στο φως το radiolasithi.gr, τα παιδιά τους μετέφεραν στο σπίτι έγγραφο που τους δόθηκε από το σχολείο το οποίο καλείται ο κηδεμόνας να υπογράψει δήλωση η οποία αναφέρει ότι ο μαθητής έχει προετοιμαστεί για να μεταλάβει λίγο πριν την Μ. Εβδομάδα.

Για του λόγου το αληθές
Το κωμικό-τραγικό γεγονός το οποίο δεν έχει καταγραφεί σε άλλο σχολείο, πραγματικά γεννά ένα σωρό από ερωτηματικά για την λειτουργία των θεσμών και των προσώπων που τα στελεχώνουν.

Ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Κουγιουμτζάκης, δικαιολόγησε το γεγονός σαν μη προκλητικό και φυσικό και ανακοίνωσε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη δήλωση του γονέα, τα παιδιά θα μεταλάβουν.

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου η δήλωση

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσίευση του θέματος στο radiolasithi.gr, ο Διευθυντής του σχολείου κ.Ψαρουδάκης έκανε δηλώσεις σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό όπου δίνει τη δική του εξήγηση.

Ο Διευθυντής και Δάσκαλος του σχολείου που κατά κοινή ομολογία είναι υπόδειγμα εκπαιδευτικού, δήλωσε ότι μέσω του εγγράφου αυτού, ενημέρωνε και ζητούσε την έγκριση από τους γονείς για την επικείμενη Θεία Κοινωνία των μαθητών και οτι επρόκειτο για δική του πρωτοβουλία και όχι του Ιερέα του χωριού.

Δείτε το βίντεο με τη θέση του Διευθυντή