Στον απόηχο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, για την παρουσίαση του συνδυασμού του, \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\”, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκε το Αστυράκι του δήμου Μαλεβιζίου και τη Γαλιά του δήμου Φαιστού.
Στην κεντρική πλατεία του Αστυρακίου όπου αναπλάστηκε πλήρως ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο γενικότερο πλάνο ανάδειξης των οικισμών της Κρήτης, μέσα και από τα προγράμματα \”Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου\”(ΟΣΑΠΥ) στον τεράστιο αριθμό έργων που υλοποιούνται στο νησί γενικότερα αλλά και στο δήμο Μαλεβιζίου 
Παράλληλα ο κ Αρναουτάκης ανακοίνωσε και τη χρηματοδότηση της κατασκευής της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού του οικισμού, ένα έργο που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους του Αστυρακίου που παραχώρησαν δωρεάν τις περιουσίες τους για την κατασκευή του δρόμου από τον Στρούμπουλα προς το Αστυράκι, μια κίνηση που όπως τόνισε, αν δεν είχε γίνει, το έργο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει.
Το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε το παρών στα εγκαίνια του γηπέδου στη Γαλιά ενώ ο δήμος Φαιστού τον τίμησε με πλακέτα για την σημαντική συμβολή του στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του γηπέδου που δίνει διέξοδο στους νέους όχι μόνο του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα ο κ Αρναουτάκης επιθεώρησε το έργο κατασκευής του Βρεφονηπιακού σταθμού και το δημοτικό σχολείο του χωριού όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης συνέχισε την περιοδεία του στο δήμο Φαιστού με επισκέψεις στο Τυμπάκι και το Κλίμα.
Τόσο στο Αστυράκι το πρωί, όσο και το απόγευμα στη Γαλιά, στο Τυμπάκι και στο Κλίμα η υποδοχή από πολίτες και εκπροσώπους φορέων με τους οποίους συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ήταν ενθουσιώδης, ενώ αντικείμενο συζητήσεων αποτέλεσε η εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” όπου η μεγαλειώδης συμμετοχή του κόσμου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης για τις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook