Τις Πατέλες επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Ηλίας Λυγερός με μέλη του συνδυασμού \”Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες\”. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”η αυξανόμενη ανεργία, η δυστυχία και η κοινωνική εξαθλίωση εκατοντάδων ανθρώπων στις Πατέλες και η κραυγαλέα απούσια της δημοτικής αρχής για την προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν μεταβληθεί σε πρόσφυγες μέσα στην συνοικία τους ήταν αυτά που διεμήνυσαν απελπισμένοι και μαζί οργισμένοι κάτοικοι των Πατελλών, στον επικεφαλής τη Δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες”, Ηλία Λυγερό και αντιπροσωπεία της παράταξης που τους επισκέφθηκε χθες και συζήτησε μαζί τους. 
 Οι κάτοικοι των Πατελών τόνισαν την κοινωνική εγκατάλειψη που βιώνουν την πλήρη υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους, τα οξυμμένα προβλήματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν , χωρίς να υπάρχει καμία στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Ταυτόχρονα τα ναρκωτικά θερίζουν τη νεολαία που βρίσκεται σε πολλαπλό κοινωνικό αδιέξοδο. 
Ο κ. Λυγερός ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημοτικής Κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες του Ηρακλείου, σύμφωνα με το οποίο, κανείς πολίτης του Δήμου δεν θα πεινά, δεν θα είναι άστεγος, δεν θα του λείπουν οι συνταγογραφήσεις , τα απαραίτητα φάρμακα καθώς και η πρέπουσα περίθαλψη και στοργή μιας ζωής με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο κ. Λυγερός ανέφερε πως το εν λόγω πρόγραμμα το έχουν δημιουργήσει ειδικοί επιστήμονες , είναι κοστολογημένο, θα λειτουργεί ως κοινωνική ασπίδα των δοκιμαζόμενων οικονομικά συμπολιτών μας ,ενώ συγχρόνως στρατηγική προτεραιότητα της παράταξης <<Ενεργοί Πολίτες>>, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας των πολιτών σε σχέση με τα τεχνικά έργα. 
Μάλιστα είπε πως οι συνεχείς αυτοκτονίες Ηρακλειωτών πολιτών αντί να έχουν συγκλονίσει τον κ. Κουράκη, να έχει στρέψει την προσοχή του στο φοβερό αυτό φαινόμενο των μαζικών αυτοχειριών, ασυγκίνητος και ανάλγητος συνεχίζει την μνημονιακή, τεχνοκρατική πορεία της νεοφιλελεύθερης αγοράς που <<σκοτώνει>>, την ελπίδα αλλά και την ίδια την ζωή. 
Στο θέμα της νεολαίας ο κ. Λυγερός , ανέλυσε το πρόγραμμα των “Ενεργών Πολιτών”, το οποίο με άξονα τον Πολιτισμό και την συμμετοχή των νέων σε αυτόν, θα τους ανοίξει το παράθυρο της δημιουργίας , της επικοινωνίας και της κοινωνικής συνεύρεσης, ώστε να μην περιθωριοποιηθούν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Τέλος πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για την υποβάθμιση των Πατελλών, όπου ο κ. Λυγερός τους ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την περιοχή\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook