Ως σημαντικό ορόσημο χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Όπως τόνισε, ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές και να αποκατασταθεί η πρόσβασή της. Ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος, είπε: «Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό που κατά την άποψή μας θα χρειαστεί είναι περισσότερη χρηματοδότηση».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, τόνισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές και να αποκατασταθεί η πρόσβαση της.

«Ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι\’ αυτό. Νομίζω ότι πρόκειται να διευκολύνει τις εμπορικές τράπεζες στην Ελλάδα να επιστρέψουν στις αγορές», τόνισε.

Σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους είπε πως κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και πως είναι απολύτως απαραίτητο για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορες και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα να μειωθεί το χρεος σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες και εάν θα απαιτηθεί νέο πρόγραμμα είπε τα εξής:

«Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016 . Θα πρεπει να βρεθούν πρόσθετα χρήματα και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την επόμενη αναθεώρηση.Δεν ψάχνουμε κάποιο μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια από τον επίσημο τομέα»

Τέλος ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι τα κλιμάκια της τροικας θα επιστρέψουν στην Αθηνα τον Ιούνιο για να «δουν τους αριθμούς» και η κύρια αποστολή των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook