Έπειτα από τα νέα αιματηρά επεισόδια, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί αυτή την ώρα -από τις 8 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (03.00 ώρα Ελλάδος)- επείγουσα συνεδρίαση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί την έκτακτη συνεδρίαση για να ζητήσει από τη Ρωσία να συζητηθεί η απόφαση του Κιέβου να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις για να συντρίψουν τις διαδηλώσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Η σύνοδος είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ως κλειστή, αλλά πολλά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πίεζαν ώστε να γίνει ανοιχτή στο κοινό.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Yuriy Sergeyev -της Ουκρανίας- κατά τη συνεδρίαση θα κληθεί να μεταφέρει τη θέση του σχετικά με την ανάπτυξη της κρίσης στην Ουκρανία.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία στο Κίεβο να σταματήσουν τον πόλεμο για το όφελος των ίδιων των πολιτών στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία», είπε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ εκ μέρους της Ρωσίας Βιτάλι Τσούρκιν, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Καλά εξοπλισμένα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία»
Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα πολύ καλά εξοπλισμένα κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε ο πρέσβης της Βρετανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο συνεδριάζει για να εξετάσει την κατάσταση στην περιοχή.

Ο Βρετανός πρέσβης στον ΟΗΕ είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα στρατεύματα συμπληρώνουν τους 25.000 στρατιώτες που πρόσφατα αναπτύχθηκαν στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα τον περασμένο μήνα.

«Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 35.000 και 40.000 στρατιωτών. Τα ρωσικά στρατεύματα είναι εξοπλισμένα με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβολικό και μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης» τόνισε ο πρέσβης Μαρκ Λάιαλ Γκράντ.

«Τα στρατεύματα αυτά είναι ένας αριθμός επιπλέον των 25.000 στρατιωτών της Ρωσίας που μεταφέρθηκαν παράνομα στην Κριμαία» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρέσβης στον ΟΗΕ κατά την ομιλία του στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook