Αλλάζει άρδην το σκηνικό γύρω από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το υπουργείο προσανατολίζεται σε αλλαγή του μέχρι τώρα σχεδιασμού με στόχο την αποκλιμάκωση των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο παιδείας θα προτείνει την κατάργηση της ποσόστωσης στους εκπαιδευτικούς, ενώ η αξιολόγηση το πιθανότερο είναι να καταστεί προαιρετική και θα αφορά όσους θέλουν να αλλάξουν βαθμό, με τον θεσμό να αποκτά μη δεσμευτικό χαρακτήρα.

Επίσης το αρμόδιο υπουργείο παιδείας θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση ειδικών σεμιναρίων με την συμμετοχή εκπαιδευτικών με στόχο την \’\’επιμόρφωσή\’\’ τους.

Το κλίμα φαίνεται να αλλάζει ριζικά μία διαπίστωση που προκύπτει και από το αποτέλεσμα των τριήμερων επιμορφωτικών σεμιναρίων σχολικών συμβούλων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τους εισηγητές των σεμιναρίων να εμφανίζονται ιδιαίτερα διαλλακτικοί και σε καμία περίπτωση απόλυτοι με την αξιολόγηση.

Οι μαζικές παραιτήσεις διευθυντών σχολείων έχουν προβληματίσει στελέχη του υπουργείου παιδείας, καθώς απειλείται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, με τις διαστάσεις του συγκεκριμένου φαινομένου να αποκτούν πλέον πανελλαδικό χαρακτήρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μετατίθεται για τον προσεχή Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με το υπουργείο παιδείας να προχωρά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε αλλαγή του αρχικού πλάνου σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι στους εκπαιδευτικούς.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook