Παρά τις αντιδράσεις των δύο κοινοπραξιών φέρι μπόουτ, παρά τις αντιδράσεις του δημάρχου Σαλαμίνας όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά το υπουργείο δεν θα κάνει πίσω και τον ερχόμενο μήνα το έργο θα δημοπρατηθεί.

Η υποθαλάσσια σήραγγα θα έχει μήκος περίπου 2,5 χιλιόμετρα και αναμένεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον τα 12 εκατομμύρια οχήματα και τα 6 εκατομμύρια των επιβατών που εξυπηρετούν σήμερα τα πλοία.

Φυσικά θα υπάρχουν διόδια και το κράτος αναμένει μεγάλο μέρος από τα έσοδα που σήμερα μοιράζονται οι επιχειρήσεις των πλοίων και φτάνουν τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά τα νούμερα αναμένεται να αποτελέσουν και το ... θέλγητρο για τις εταιρείες που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό ο οποίος έχει προσδιοριστεί για τις 20 Μαϊου.

Το έργο είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει ανάσα για τους χιλιάδες πολίτες καθώς η μετακίνηση θα γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα.

Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε τρεις φάσεις: στην πρώτη θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με την προεπιλογή έως τεσσάρων υποψηφίων. Στη δεύτερη θα διεξαχθεί ο ανταγωνιστικός διάλογος και στην τελική φάση θα γίνει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.

newsit.gr