Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάμεστο σταθμό λεωφορείων στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, της Αμπούζα, σήμερα το πρωί την ώρα αιχμής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Πρόκειται για την πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση που σημειώνεται κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην πρωτεύουσα δεν είχαν σημειωθεί επιθέσεις μέχρι σήμερα μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που είχε ως στόχο τα γραφεία της εφημερίδας This Day στην Αμπούζα και στην πόλη Καντούνα, στα βόρεια, τον Απρίλιο του 2012.

Εικονολήπτης του Reuters είδε 20 πτώματα στον σταθμό της Νιανγιάν, περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια της Αμπούζα, και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άλλα 15 πτώματα είχαν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

«Περίμενα να μπω στο λεωφορείο όταν άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη και μετά είδα καπνό. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος», είπε η Μίμι Ντάνιελς που εργάζεται στην Αμπούζα. Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη, είπε η ίδια.

«Περισσότερα από δύο λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες κόπηκαν στη μέση από την έκρηξη. Είδα πολλούς επιβάτες του λεωφορείου νεκρούς και πολλούς τραυματισμένους», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Κίνγκλεϊ Ατζιμόμπι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης αλλά οι υποψίες στρέφονται προς την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Οι ισλαμιστές διεξάγουν εκστρατεία βίας στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ένοπλοι ισλαμιστές φέρεται ότι ευθύνονται για την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 60 ανθρώπων σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση εναντίον σχολής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook