Το τελεσίγραφο της ουκρανικής κυβέρνησης προς τους φιλορώσους αυτονομιστές να παραδώσουν τα όπλα και να τερματίσουν την κατάληψη των κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας εξέπνευσε πριν από λίγο και σύμφωνα με το Ρόιτερς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αντάρτες προτίθενται να \”συμμορφωθούν\” με αυτό.

Ανταποκριτής του Ρόιτερς είπε ότι η ρωσική σημαία εξακολουθούσε να κυματίζει στο αρχηγείο της αστυνομίας στις 9 πμ (τοπική ώρα)–ένα από τα κτίρια που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές-ενώ μασκοφόροι συνέχιζαν να τοποθετούν σάκους άμμου ως οδοφράγματα μπροστά από το κτίριο.

Μάλιστα, ένα φορτηγό μετέφερε περισσότερα λάστιχα αυτοκινήτων για την ενίσχυση των οδοφραγμάτων.

Όπως διεμήνυσε χθες Κυριακή ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, σε περίπτωση που οι φιλορώσοι δεν «συμμορφωθούν» με το τελεσίγραφο, θα ξεκινήσει ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση με τη συμμετοχή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Χθες στο Σλαβιάνσκ και στο Καρματόρσκ οι ρωσόφωνοι που κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας αλλά και τα τοπικά Κοινοβούλια αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον θάνατο ενός αστυνομικού κι ενός ακτιβιστή και τον τραυματισμό αρκετών και από τις δύο πλευρές.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook