Λίγα 24ωρα μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου του δημάρχου Ηρακλείου, ένας ακόμη δήμαρχος έπεσε θύμα δολιοφθοράς. Πρόκειται για τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ.Ζαχαρία Καλογεράκη, ο οποίος το πρωί φεύγοντας από το σπίτι του είδε έκπληκτος πως στην διάρκεια της νύκτας, άγνωστοι είχαν σκίσει τα λάστιχα των αυτοκινήτων του.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ.Καλογεράκης, «σήμερα το πρωί βρήκα τα τρία αυτοκίνητα, το ένα υπηρεσιακό και τα δύο προσωπικά να έχουν από ένα λάστιχο σκισμένο το καθένα. Είναι απαράδεκτες ενέργειες και δεν μπορούν τα δημόσια πρόσωπα να ζουν κάτω από το άγχος της όποιας καταγγελίας κάνουν ή της όποιας διαδικασίας θέλουν να κάνουν σε σχέση με την δουλειά τους.»

Επίσης σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας τονίζει τα εξής :

«Θέλω να εκφράσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη μου σε αυτά τα φαινόμενα βίας, τα οποία πλέον απευθύνονται σε επίπεδο καθαρά οικογενειακό και προσωπικό. Είναι ευθύνη της Πολιτείας και των διωκτικών αρχών να προστατεύσουν, όχι πλέον τα δημόσια πρόσωπα, αλλά τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αν σκοπός των δραστών ήταν ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία, η απάντησή μου είναι σαφής: δε θα περάσει. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας θα υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες.

Το λόγο έχουν τώρα οι διωκτικές αρχές, που πρέπει να αποδείξουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κράτος και ο καθένας αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του. Δε μπορεί τα μεμονωμένα επεισόδια βίας να χαρακτηρίζουν το Νομό, το Δήμο και τους πολίτες του».

Να σημειωθεί πως τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/5) άγνωστοι πυρπόλησαν ένα σκαπτικό μηχάνημα, ενέργεια που συνδέεται με αντιδράσεις στην διάνοιξη ενός δρόμου στον δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Μία ημέρα νωρίτερα, τα ξημερώματα της Κυριακής (15/5) άγνωστος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κάτω απο το ιδιωτικό αυτοκίνητο του δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υποστεί σημαντικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook