Σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις τριπλές εκλογές του Μάη κάλεσε ο Γιώργος Νταγκουνάκης , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, από το βημα της εκδήλωσης, στο Τεφέλι. Χαιρετισμό απεύθηνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Καρκαβάτσος Μανώλης.
Στην ομιλία του ο Γ. Νταγκουνάκης μεταξύ άλλων ανέφερε για τη νέα Κοινη Αγροτική Πολιτική:
«Σε μια περιοχή όπως η δική σας , που η ζωή και η επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων του πλυθησμού είναι σε μεγάλο βαθμό άμεσα εξαρτώμενη από τον πρωτογενή τομέα, βασικό κριτήριο ψήφου και στις τρεις κάλπες πρέπει να αποτελέσει η Κ.Α.Π και η αντίθεση σε αυτήν.
Οι μικροι και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής που ζουν στο πετσί τους χρόνια τώρα την καταστροφική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων , πολιτική που στηρίχθηκε αλλά και υλοποιήθηκε και από τους εκλεκτούς των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στους δήμους και τις περιφέρειες. Που επί 33 χρόνια τους έχουν κυριολεκτικά γανώσει το κεφάλι για τα καλά που τάχα θα αποκομίσουν.Θυμηθήτε ποιοι σας έταζαν χρυσά κουτάλια με την ένταξη στην τότε ΕΟΚ.
Ήλθε η ώρα να τους καταδικάσουν, να εκφράσουν την αντίθεση τους στην καταστροφική ΚΑΠ με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην ευρωβουλή , της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο και την περιφέρεια. Στηρίξε το ΚΚΕ , που προειδοποίησε και επιβεβαιώθηκε απόλυτα στην πρόβλεψη του ότι η ΚΑΠθα καταστρέψει την μικρομεσαία αγροτιά , θα εξαφανίσει παραδοσιακές καλλιέργειες όπως η σταφίδα.
Που σταθερά πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια της. 
Να θυμίσω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα Δήμοι και Περιφέρεια , ΟΑΣΝΗ, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Δανέλης και άλλοι προσπάθησαν μέσα από ημερίδες και εκδηλώσεις να πείσουν τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους της περιοχής ότι η νέα ΚΑΠ 2014-2020 είναι μια θετική εξέλιξη για την ελληνική γεωργία. Δηλαδή είχαμε μία ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης. Να θυμίσω ότι η Περιφέρεια μέσα από το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογεννή τομέα πήρε μέτρα προώθησης της ΚΑΠ αι του ν.4015. 
Να θυμίσω ακόμα τις θέσεις που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη του πρωτογεννή τομέα που ήταν πιστή αντιγραφή στα βασικά σημεία της ΚΑΠ της ΕΕ και έβαζε βασικό στόχο την στήριξη της επιχειρηματικής γεωργίας.
Βέβαια την απάντηση σε όλους αυτούς την έδωσαν οι ίδιοι οι αγρότες με τους μαζικούς πολυήμερους αγώνες που ακολούθησαν. Και φέτος με πάνω από 400 μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 συνεχίζει στην ίδια ρότα των προηγούμενων είναι ευθυγραμμισμένη με την συνολική στρατηγική και τον στόχο της ΕΕ για πρωτιά το 2020 στην ανταγωνιστικότητα της σε παγκόσμιο επίπεδοέναντι των ανταγωνιστριών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Κίνας, Ρωσίας , Βραζιλίας, ΗΠΑ, Ινδίας). Στόχος που προϋποθέτει την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και των λαών της ΕΕ. Στόχος που για τον πρωτογεννή τομέα τομέα σημαίνει το τελικό και πιο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. 
Στην συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγους και εκλεκτούς. Στην δημιουργία μεγάλων καπιταλιστικών αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλεύσεων.Αυτόν το στόχο εμπεριέχει ο όρος επιχειρηματική γεωργίακαι επιχειρηματίας αγρότης που όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ προβάλλουν ως διέξοδο. 
Μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει σταθερά αυτήν την καταστροφική πολιτική . Η πρόταση του για έξοδο από την ΕΕ , μονομερή διαγραφή του χρέους , κοινωνικοποίησητων μεγάλων και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στα οποία συγκαταλέγονται και τα μέσα παραγωγής αγροεφοδίων , αγροτικών μηχανημάτων και εργαλείων , την κοινωνικοποίηση της γης και την συγκρότηση αγροτικών παραγωγικών συνεταιρισμών. 
Τον κεντρικό σεδιασμό στην οικονομία και το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο είν αι η μόνη ρεαλιστική, είναι η μόνη πρόταση για το σήμερα και όχι για την δευτέρα παρουσία.Στην Δευτέρα παρουσία παραπέμπει η αντίληψη που καλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί η ΕΕ να αλλάξει πρόσωπο. Ότι μπορεί να κάνει ανθρώπινο τον καιταλισμό και να ικανοποιεί ταυτόχρονα και τον εγράτη αι τον κεφαλαιοκράτη, και τον φτωχό αγροκτηνοτρόφο και τον επιχειρηματία.
Με την ευκαιρία των ευρωεκλογών οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που τα τελευταία χρόνια δίνουν σκληρούς αγώνες για την επιβίωση τους παρά τα αγροτοδικία και την καταστολήπου αντιμετωπίζουν καθώς και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα μέσα απότην ίδια τους την πείρα . Να ξεχωρίσουν εχθρούς και φίλους , συμμάχους και αντιπάλους. 
Να μαυρίσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου , στις ευρωεκλογές καθώς και τους εκπροσώπους τους στους δήμους και την περιφέρεια. 
Το ΚΚΕ σας καλεί να κάνετε πράξη και στην περιοχή σας το σύνθημα του «Ψηφίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού,γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook