Tο βιβλίο «Πάσχα-Κυρίου Πάσχα» της Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη διάβασε στους μικρούς φίλους η κα. Νίκη Γαλάνη, την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού. Στη συνέχεια, ζωντανεύοντας την παράδοση τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους λαμπάδες, παίζοντας με τα χρώματα, έβαψαν αυγά και άκουσαν Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επίσης, την αφήγηση του παραμυθιού “Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα” από τη συγγραφέα, Χρυσάνθη Καραίσκου, από τις εκδόσεις Διάπλαση, άκουσαν τα παιδιά, που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου. Τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους κόκκινα αυγά, μέσα από τα οποία βγαίνει ένα μικρό, χαριτωμένο παπάκι.

Παράλληλα, το παραμύθι \’\’Το Πασχαλινό Αυγό\’\’ του Ζαν Μπρετ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου. Στη συνέχεια τα παιδιά στόλισαν τις λαμπάδες τους, με καραβάκια, παπάκια, πεταλούδες και πολύχρωμες κορδέλες.

Στο μεταξύ, αύριο, Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014, στις 11.00, θα παρουσιαστεί το παραμύθι \’\’Το σοκολατένιο κοκοράκι\’\’ της Βεατρίκης Καντζόλα -Σαμπατάκου, από τις εκδόσεις Μίνωας στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να στολίσουν τις λαμπάδες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook