Νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών οι λογιστές-φοροτεχνικοί, οι οποίοι τις ημέρες αυτές βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης λόγω των προβλημάτων που εμφανίζονται καθημερινά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνει τα προβλήματα και την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει, σε τουλάχιστον τρεις ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης δεν χορηγούν κλειδάριθμο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ στις περισσότερες εφορίες οι φορολογούμενοι σχηματίζουν ουρές για να λάβουν τον κλειδάριθμο, ο οποίος είναι απαραίτητος στους νέους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Οι λογιστές ζητούν να δοθεί παράταση για την υποβολή όλων των δηλώσεων φυσικών προσώπων μέσω του Taxisnet.

Προθεσμίες 

Σημειώνεται ότι από χθες «τρέχουν» οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, αγρότες, εισοδηματικές.

Μάλιστα, οι λογιστές της Θεσσαλονίκης προτείνουν η προθεσμία να παραταθεί μέχρι 31 Ιουλίου 2011 αφού, όπως λένε, είναι αδύνατον να προλάβουν τις ημερομηνίες. Επίσης ζητούν να παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2011 η προθεσμία υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και η προθεσμία μέσω του Taxisnet λήγει στις 23 Μαΐου 2011.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook