Πολιτική σταθερότητα και ενίσχυση της κεντροαριστεράς είναι το μήνυμα αυτών των ευρωεκλογών σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της \”Ελιάς\” Νίκο Μπίστη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο πριν την εκδήλωση στο ΕΒΕΧ, έκανε την πρόβλεψη ότι τα ποσοστά του κόμματος στις Ευρωεκλογές θα κυμανθούν λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 10%.
\”Πιστεύω ότι μπορεί να είμαστε όσο κι αν φαίνεται παρακινδυνευμένο, τρίτο κόμμα\”, είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: \”Η Ελιά δεν είναι μια συγκόλληση παρελθόντος – θέλουν ορισμένοι να το εμφανίζουν έτσι -είναι και το μέλλον. Ο κόσμος θα συσπειρωθεί θα έρθει κοντά μας και η νέα γενιά επίσης για να φτιάξουμε την κεντροαριστερά που θέλουμε\”.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντής αναφερόμενος στην ανοικτή αυτή συζήτηση είπε χαρακτηριστικά: \”Γίνεται η εκδήλωση της Ελιάς στα Χανιά με την παρουσία 3 υποψηφίων και σηματοδοτεί την έναρξη ενός ανοικτού διαλόγου με την κοινωνία σε σχέση με τα προβλήματα της Ευρώπης και την προοπτική που υπάρχει για τις λύσεις τους. Θεωρούμε ότι η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη μέλος του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, είναι ο χώρος που μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα\”. 
Ο Δημήτρης Μπρίμης μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου: \”Στις ευρωεκλογές προσδοκούμε την ενίσχυση του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού χώρου έτσι ώστε να πάρει την ώθηση αυτή που χρειάζεται για την ανασυγκρότηση αυτού του χώρου ο οποίος βάλλεται το τελευταίο διάστημα πανταχόθεν και έχει υποστεί και υπομείνει πάρα πολλά, άσχετα αν ευθύνεται η δεν ευθύνεται\”.

\"\"

\"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook