​Στην Ελλάδα του 2014 η εικόνα μιας μάνας που ψάχνει τροφή μαζί με τα παιδιά της στα σκουπίδια σοκάρει!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το μεσημέρι της Κυριακής μια μητέρα με τα δυο ανήλικα παιδιά της ψάχνει τροφή μέσα σε κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ξάνθη.

\"skoypidia02.jpg\"

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, όπως λένε οι κάτοικοι για την πόλη της Ξάνθης μιας και πλέον σε καθημερινή βάση συναντά κανείς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή άτομα που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση και έχουν οδηγηθεί στα όρια της εξαθλίωσης να αναζητούν τροφή.

Η εν λόγω μητέρα εντοπίστηκε να αναζητά τροφή μέσα στο κάδο ενώ στη συνέχεια ο ανήλικος γιος της «βουτά» μέσα σε αυτόν ψάχνοντας και αυτός κάτι φαγώσιμο.

\"skoypidia03.jpg\"

Η εικόνα από μόνη της προκαλεί ανατριχίλα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στην κυριολεξία προχωρούν σε επιδρομές στα σκουπίδια, έχοντας μαζί τους ακόμη και καροτσάκια από σούπερ μάρκετ τα οποία γεμίζουν με καθετί που εντοπίσουν μέσα στα σκουπίδια και θεωρούν ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικούς μήνες μια μεγάλη ποσότητα παπουτσιών δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ουρές πολιτών που αναζητούσαν υποδήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι πολίτες που όταν επιλέγουν να πετάξουν ρούχα ή χρηστικά αντικείμενα στα σκουπίδια δεν τα πετούν μέσα στους κάδους αλλά τα αφήνουν στο πλάι μέσα σε σακούλες, σκεπτόμενοι ότι ίσως κάποιοι που τα έχουν ανάγκη τα δουν και τα πάρουν.

thrakitoday.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook