Πασχαλινά δέματα γεμάτα αγάπη για 160 παιδιά οικογενειών που δοκιμάζονται από την κρίση, έστειλαν πολίτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και ομογενείς που ζουν σε χώρες όπως η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία.

Όλοι μαζί έγιναν «εικονικοί νονοί» στο πλαίσιο της δράσης «Ένα παιδί περιμένει εσένα για να κάνει Ανάσταση» που υλοποίησε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδιών Χωριών SOS Ελλάδας.

«Έχουμε ήδη παραλάβει και παραδώσει τα περισσότερα πακέτα, περιμένουμε κάποια ελάχιστα για να τα παραδώσουμε» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου, απευθύνοντας ευχαριστίες σε όσους ανταποκρίθηκαν και «μας βοήθησαν να τη φέρουμε τη δράση εις πέρας». Τόνισε δε, ότι μέχρι τη Μ. Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση όλων των δεμάτων στα παιδιά.

Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε 160 παιδιά -από βρέφη ενός έτους μέχρι και εφήβους 16 και 17 ετών- που περιμένουν από τους νονούς ένα δέμα με όσα δίνει ένας νονός στο βαφτιστήρι του: μία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα αυγό και ένα δώρο ή δώρα.

Η δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αφορούσε 120 με 130 παιδιά. Την περασμένη χρονιά, η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο ικανοποιητική που το Κέντρο ετοίμασε και διέθεσε πασχαλινά πακέτα και στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Αρίστηνο.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής (www. sosvillages.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 σε ιδιόκτητο ακίνητο που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ Νικολαΐδη και είναι η μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Η δράση του πλαισιώνεται από μια δραστήρια τοπική ομάδα εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 100 και πλέον παιδιά και είναι σε άμεση σχέση με το

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook