Δύο άντρες κατηγορούνται ότι σκότωσαν τέσσερις γυναίκες το περασμένο φθινόπωρο, αφού πρώτα τις βίασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η αστυνομία της Καλιφόρνιας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Stephen Dean Gordon, 45 ετών, και τον Franc Cano, 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή 11 Απριλίου, για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών στο Orange County της Καλιφόρνιας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καλιφόρνιας ισχυρίστηκε πως οι δύο άντρες γνωρίζονταν μεταξύ τους από το 2012, ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το διάστημα των φόνων φορούσαν το λεγόμενο «ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού κρατουμένων» (με σύστημα GPS), καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για παιδεραστία, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα, στην ευρύτερη περιοχή του Orange County.

Οι δύο άντρες, αν τελικά ευσταθούν οι κατηγορίες για τους βιασμούς και τους φόνους των γυναικών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την καταδίκη της θανατικής ποινής.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα θύματα είναι μία πόρνη από την Οκλαχόμα, της οποίας το άψυχο σώμα βρέθηκε σε μία χωματερή. Ειδικότερα, το άψυχο και γυμνό σώμα της 21χρονης κοπέλας βρέθηκε πάνω στον ιμάντα που ξεχωρίζει τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Λύτρωση για τη μητέρα της άτυχης κοπέλας ήταν η είδηση πως βρέθηκε το άψυχο κορμί της κόρης της, η οποία έσπευσε να δηλώσει: «Νιώθω ανακουφισμένη πλέον. Τώρα θέλω να μάθω για ποιο λόγο επέλεξαν αυτές τις γυναίκες», αναφερόμενη στους δύο δράστες.

Όσον αφορά στα άλλα τρία θύματα, πρόκειται για τρεις γυναίκες, 20, 28 και 34 ετών, οι οποίες εθεάθησαν για τελευταία φορά στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2013, στην περιοχή της Santa Ana στην Καλιφόρνια.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και για άλλες γυναίκες, για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση και ίσως να σχετίζονται με τους δύο άντρες.

Οι δύο άντρες ανακρίνονται, ενώ η αστυνομία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μέσα στις επόμενες ώρες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook