​Δύο αδέλφια παγιδεύτηκαν σε μια σπηλιά χωρίς φαγητό και νερό για τρεις ολόκληρες μέρες σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, όταν απομακρύνθηκαν από τον πατέρα τους κατά τη διάρκεια εκδρομής για ορειβασία.

Τα δύο αγόρια, 11 και οχτώ ετών αντίστοιχα κατάφεραν να επιβιώσουν έχοντας μαζί τους μόνο μια μπάρα δημητριακών.

\"paidi1.jpg\"

Η οικογένεια είχε ταξιδέψει στο φαράγγι την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη ξεκίνησαν την εξερεύνηση, αφού ο πατέρας των παιδιών, δεινός ορειβάτης, είχε διαβάσει ότι είναι ασφαλές για τους γιους του.

\"paidi2.jpg\"

Η ανάβαση στο φαράγγι είχαν υπολογίσει ότι θα τους πάρει τρεις με τέσσερις ώρες και έτσι είχαν πάρει μαζί τους πέντε μπάρες δημητριακών, λίγες καραμέλες και ένα παγούρι με νερό.

Έκαναν όμως μια λάθος στροφή με αποτέλεσμα να χαθούν μέσα σε επικίνδυνα τούνελ.

Βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν από εκεί που είχαν έρθει, ο πατέρας τους αποφάσισε να κατέβει το φαράγγι και μετά να ανέβει ξανά, ώστε να μπορέσει να σηκώσει και τα παιδιά του. Όμως όταν έφτασε κάτω, παγιδεύτηκε και δεν υπήρχε τρόπος να φτάσει στους γιους του που τον περίμεναν μέσα σε μια σπηλιά.

\"paidi3.jpg\"

«Τα παιδιά μου έκαναν το σωστό. Έμειναν στην σπηλιά, ξάπλωσαν και κοιμήθηκαν. Ήξεραν πώς να επιβιώσουν. Τους είχα μάθει πώς να τα καταφέρουν σε τέτοιες συνθήκες», είπε ο πατέρας τους.

Επειδή όμως τα παιδιά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μείνουν εκεί παγιδευμένα για τρεις μέρες, έφαγαν όλες τις μπάρες εκτός από μία και ήπιαν όλο το νερό τους.

\"paidi4.jpg\"

Ευτυχώς την Παρασκευή μια γυναίκα ειδοποίησε τις αρχές ότι είχε δει έναν άνδρα και δύο παιδιά να μπαίνουν σε ένα φαράγγι και ότι μετά από δύο μέρες δεν είχαν επιστρέψει στην σκηνή τους.

Το Σάββατο λοιπόν, λίγο μετά το απόγευμα τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τα δύο αγόρια και λίγο αργότερα βρέθηκε και ο πατέρας τους.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook