H Ducati έφτιαξε την Superleggera 1199 Panigale ως απόδειξη της μηχανολογικής της τεχνογνωσίας, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός συλλεκτικού must.
Η «υπερελαφριά» superbike που εντυπωσίασε με τα χαρακτηριστικά της στην Έκθεση του Μιλάνου, μπαίνει τώρα στην παραγωγή. Πεντακόσιοι «φανατικοί-τυχεροί-ευλογημένοι» θα μπορέσουν να γίνουν κύριοι της μοτοσυκλέτας που διαθέτει την απολύτως καλύτερη σχέση ισχύος προς βάρος στην ιστορία του μοτοσυκλετισμού.

Περισσότεροι από 200 ίπποι καλούνται να κινήσουν τα μόλις 166 κιλά της μοτοσυκλέτας (κενή υγρών). Το βάρος αντιστοιχεί σε μια μικρή μοτοσυκλέτα 250 κ.εκ. αλλά η ιπποδύναμη σε περίπου 10 από αυτές.

Κατασκευασμένη με πληθωρική χρήση ανθρακονημάτων, τιτανίου, μαγνησίου και κάθε άλλου πανάλαφρου υλικού, είναι επίσης μια superbike που προσφέρει περισσότερη ικανοποίηση γυμνή, παρά ντυμένη με το εφαρμοστό κατακόκκινο φέρινγκ της.

\"\"

Όσο κι αν κολάζει με την εμφάνισή της πάντως, η ουσία της Superleggera βρίσκεται στη τεχνολογική της τόλμη και επιτηδειότητα. Το project αποτέλεσε το χαϊδεμένο παιδί του τωρινού CEO Claudio Domenicali, από πριν ακόμη αναλάβει τη σημερινή του θέση.

Για την έναρξη της παραγωγής της, η Ducati δημιούργησε ένα βίντεο γεμάτο ενθουσιασμό και περηφάνια για το επίτευγμα αυτό του Borgo Panigale, με τον Domenicali να επιδίδεται σε ασπασμούς λατρείας.

Απολαύστε το, ειδικά καθώς είναι μάλλον η μόνη ευκαιρία να δούμε από τόσο κοντά το συγκεκριμένο μοντέλο και τι κρύβεται κάτω από τα φέρινγκ. Δείτε πρώτα την μοτοσυκλέτα κατά τη συναρμολόγηση που γίνεται με το χέρι, μία προς μία…

Και στη συνέχεια το official βίντεο…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook