Η Κρήτη αλλάζει σελίδα στις εκλογές του Μαΐου και μπαίνει στη ρότα της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Αυτό, ήταν το μήνυμα της περιοδείας του Σεραφείμ Τσόκα κατά τις σημερινές επισκέψεις του στα Πεζά τον Πύργο και τον Χάρακα όπου έγινε δεκτός από τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών με ενθουσιασμό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ξεκίνησαν την περιοδεία τους από τα Πεζά όπου είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσο Κυπριωτάκη στο δημαρχείο.

Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν αναπτυξιακά θέματα της περιοχής και ο Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε:

«Είχα την χαρά να επισκεφτώ τον Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων και να συζητήσω με ένα παλιό καλό μου φίλο και γνώστη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον δήμαρχο Ρούσσο Κυπριωτάκη. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου έκανε να με δεχτεί στο γραφείο και για την συζήτηση που κάναμε για τα προβλήματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Όπως ξέρετε η προηγούμενη μου ενασχόληση μου είχε δώσει την δυνατότητα να γνωρίζω τα προβλήματα και σε πολλά από αυτά να είχα δώσει λύση. Υπάρχει πεδίο μπροστά μας λαμπρό να ασχοληθούμε με αυτά τα προβλήματα και να συνεργαστούμε με τη επόμενη δημοτική αρχή, για το καλό της περιοχής»Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης μετά τη συνάντηση δήλωσε :

«Η λειτουργία των θεσμών της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να βρει τον δρόμο σε αυτό που λένε προγραμματική λειτουργία. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η κουβέντα μας με τον φίλο τον Σεραφείμ τον Τσόκα, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία και καλό αγώνα, πιστεύω ότι ο διάλογος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, είναι μια διαδικασία που δεν αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο και σε αυτό συμφωνήσαμε είναι μια διαδικασία που πρέπει να συντελείται διαρκώς, εγώ ως αποχωρών από την Αυτοδιοίκηση έδωσα τις ευχές μου και την διάθεση να είμαι ανοιχτός σε διάλογο που χρειάζεται για να υποστηρίζεται η αυτοδιοίκηση διαρκώς».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Τσόκα ήταν η ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη όπου και τον υποδέχθηκαν θερμά ο ηγούμενος και οι μοναχοί.

Ο ηγούμενος κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Μονής και παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Τσόκα για την βοήθεια που είχε προσφέρει στη Μονή ως Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης και τον ενημέρωσε τόσο για τις δραστηριότητες της όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεσμεύθηκε να είναι αρωγός στις προσπάθειες και στο έργο της Μονής Επανωσήφη.