Στη συνεδρίαση της την περασμένη Παρασκευή 11-04-2014, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, ενέκρινε την έγκριση δημοπρασίας του έργου «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού, 1.650.000,00 ευρώ.

Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας νέων προδιαγραφών σε μήκος περίπου 8.500 μέτρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού και την τοποθέτηση 11.400,00 μέτρων στο έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ – ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ – ΑΝΑΛΗΨΗΣ». Η προκήρυξη του διαγωνισμού στο εν λόγω έργο θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα που έχει προκηρύξει ένα τέτοιο αμιγές έργο για την ασφάλεια του οδικού Δικτύου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα έργα θα συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ότι οι χρήστες του επαρχιακού οδικού δικτύου του Λασιθίου θα αισθάνονται πιο ασφαλείς μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook