"Πάγωσαν" οι φορείς σήμερα όταν έφτασαν στο φρούριο Κούλες στην Απτέρα Χανίων, όπου θα γίνουν στις 25 Απριλίου οι γάμοι των Κινέζων.

Εμβρόντητοι αντίκρυσαν ότι το κεντρικό ηλεκτρικό καλώδιο που θα φωταγωγούσε το χώρο και θα ηλεκτροδοτούσε όλες τις ηχητικές εγκαταστάσεις είχε κάνει... φτερά!

Από όλα τα πιθανά σημεία, οι κλέφτες χαλκού βρήκαν να "χτυπήσουν" το χώρο όπου διοργανώνεται τόσο καιρό να γίνει η τελετή γάμου 18 ζευγαριών από την Κίνα.

Μια εκδήλωση στην οποία έχουν ποντάρει οι αρμόδιοι φορείς, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία τουριστικής προβολής των Χανίων και ανάδειξη του τόπου σε γαμήλιο προορισμό.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Χανίων, Μανώλης Βολικάκης:

"Ετοιμάζουμε πλέον τις τελευταίες λεπτομέρειες και με πολύ λύπη διαπιστώσαμε ότι το κεντρικό καλώδιο που θα έδινε φως και θα ηλεκτροδοτούσε όλα τα μηχανήματα των τεχνικών και των συνεργείων, το είχαν κόψει και ξηλώσει.
Αυτό ήταν και το καλώδιο που θα φωταγωγούσε όλο το κάστρο".

Οι κλέφτες έκλεψαν περίπου 45-50 μέτρα καλώδιο ενώ ξήλωσαν και τον πίνακα.

"Πρόκειται για ένα σημαντικό κόστος και μια σοβαρή δαπάνη και πλέον ανησυχούμε ότι αν το αντικαταστήσουμε άμεσα αυτές τις ημέρες, θα ξαναγίνει κλοπή και θα ξαναβρούμε το πρόβλημα μπροστά μας" τονίζει ο κ Βολικάκης και συνεχίζει "Σκεφτόμαστε ότι μάλλον πρέπει να τοποθετηθούνφύλακες. Δεν έχει νόημα να ξαναμπούμε σε έξοδα αν δεν έχουμε τρόπο να φυλάξουμε το χώρο. Είναι πιθανό να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση την προηγούμενη μέρα της εκδήλωσης, προκειμένου να γίνει και ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος τόσο από τα δικά μας συνεργεία, όσο και του εξωτερικού που θα βρίσκονται εδώ για να καλύψουν την εκδήλωση. Είναι πάντως κρίμα αυτός ο χώρος να πέφτει θύμα λεηλασίας".

Flashnews.gr