Στην Ελλάδα ταξίδεψαν την περασμένη χρονιά σχεδόν 18 εκατομμύρια τουρίστες, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, ενώ, σε σύγκριση με το 2012, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα παρουσίασε αύξηση κατά 15,5%, επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», προσθέτοντας πως έχει ξεπεραστεί κατά σχεδόν 900.000 ο αρχικός στόχος των 17 εκατ. τουριστών μέσα στο 2013.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 2,3 εκατομμύρια ή ένα ποσοστό 12,7% των επισκεπτών προέρχονταν από τη Γερμανία και ήταν οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Γενικά, οι επισκέπτες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειονότητα (88%), στο σύνολο των αφίξεων, ενώ δεύτερη, μετά τη Γερμανία, από πλευράς αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα έρχεται η Βρετανία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια η οικονομική κρίση είχε πλήξει τον τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς οι ειδήσεις για την άσχημη κατάσταση της χώρας και οι εικόνες πολιτών που διαδήλωναν και απεργούσαν αποθάρρυναν τους επισκέπτες, αλλά πέρυσι η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί και ο αριθμός των διαδηλώσεων και απεργιών ήταν μικρότερος.

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι ο τομέας του τουρισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας το 17% του ΑΕΠ της χώρας, και ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα δίνει ιδιαίτερο βάρος στον εν λόγω κλάδο για την προσδοκώμενη οικονομική ανάπτυξη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook