Οι διοργανωτές του Μουντιάλ της Βραζιλίας μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των γηπέδων και των προπονητικών εγκαταστάσεων σε ορισμένες πόλεις της χώρας αλλά και τις καθημερινές βίαιες διαδηλώσεις κατά της διοργάνωσης, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα μεγάλο σοβαρό ζήτημα.

Αυτό είναι πως μόλις δύο μήνες πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου η τοπική ομοσπονδιακή αστυνομία απειλεί με απεργία κατά τη διάρκεια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Την Κυριακή (13/4) μάλιστα, περίπου 300 εκπρόσωποι της αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην παραλία της Κοπακαμπάνα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τονίζοντας ότι αυτήν ήταν μόνο η αρχή των κινητοποιήσεών τους.

Οι εκπρόσωποι της τάξης της Βραζιλίας,αιτούνται καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση μισθών. Να τονιστεί ότι αυτή ήταν η έβδομη διαδήλωση των αστυνομικών μέσα στο 2014.

Τα αιτήματα τους δεν θεωρούνται εν μέρη ως παράλογα, καθώς ο μέσος μηνιαίος μισθός των αστυνομικών στη Βραζιλία φτάνει τα 600 ευρώ, ενώ παράλληλα κοντά στους 200 είναι αυτοί που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, ως αποτέλεσμα εγκληματικών ενεργειών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook