Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Προγραμματικές Συμβάσεις απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή. Τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά για δέκα Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σημαντικών έργων υποδομών και παραγωγικών δραστηριοτήτων σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Η επιτροπή εξέτασε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε τμήμα του ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα από «ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ έως ΓΕΦΥΡΑ ΦΡΟΥΖΗ» στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, και όπως αποφασίστηκε θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο, μετά από ενστάσεις κατοίκων και φορέων που ζητούν αναλυτικότερη ενημέρωση.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος επίσης εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά για: α) την ανάπλαση τριών υποτμημάτων της υφιστάμενης οδού Ελ. Βενιζέλου του Δήμου Μαλεβιζίου, β) την οριοθέτηση-διευθέτηση και ανάπλαση ρέματος Τ.Κ. (τοπική κοινότητα) Μεγάλης Βρύσης και Τ.Κ. Αγίου Θωμά του Δήμου Γόρτυνας, γ) την οριοθέτηση-διευθέτηση και ανάπλαση ρέματος Αγ. Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, δ) του ξενοδοχείου 5 αστέρων με την επωνυμία «PILOT BEACH RESORT» στo Δήμο Αποκορώνου, ε) την λειτουργία ελαιουργείου, 2 φάσεων, ιδιοκτησίας «ΥΙΟΙ Δ.ΚΟΚΟΛΑΚΗ Ο.Ε.» στον Δήμο Αγίου Νικολάου στ) την λειτουργία ελαιουργείου τυποποιητήριο ελαιόλαδου & μονάδα παραγωγής ξυδιού, ιδιοκτησίας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε στον Δήμο Σητείας, ζ) την κατασκευή φράγματος στην θέση «Μπαδιά» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η) την λειτουργία του Σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας WIND στο Δήμο Οροπεδίου, θ) την λειτουργία υφιστάμενων γεωτρήσεων, στη λεκάνη Κολένι – Β’ Τμήμα Γραμβούσας–Πλάτανος, Δήμου Κισσάμου, ιδιοκτησίας ΟΑΚ και τέλος, την λειτουργία πτηνοσφαγείου ιδιοκτησίας της εταιρείας Λεβεντάκη ΑΕΒΕ στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Εγκρίθηκαν εξάλλου πέντε Προγραμματικές Συμβάσεις (Π.Σ.) και συγκεκριμένα:

α) Π.Σ. με θέμα «Ερευνητικό έργο για την εκτίμηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας της Χερσονήσου Ροδοπού» Π.Ε Χανίων στο πλαίσιο θεσμοθέτησης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Α.Π.Θ., β) Π.Σ. με θέμα «Σύσταση και οργάνωση εξειδικευμένου εργαστηρίου για την ανάλυση Αρχαίου DNA» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ι.Τ.Ε., γ) Π.Σ. για την τουριστική προβολή της ΠΕ Ρεθύμνης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και των Δήμων Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, δ) Π.Σ. με θέμα «Προμήθεια ρυμουλκούμενου οχήματος (trailer) για την ανέλκυση/καθέλκυση/μεταφορά σκαφών για το λιμάνι Σητείας» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σητείας και του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, και τέλος ε) Π.Σ. με θέμα «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στη Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου Δήμου Αμαρίου» μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Αμαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook