Υλικά

• 500 γρ. αλεύρι σκληρό
• 30 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 10 γρ. αλάτι
• 5 γρ. ζάχαρη
• 80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
• 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ. γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο
• ½ κ. γλυκού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. ελιές μαύρες, απυρήνωτες
• 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Σε πάγκο εργασίας, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε στη μέση το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να γίνει πιο αφράτη. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ελιές, το δενδρολίβανο, το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες. Βάζουμε το ζυμάρι σε φόρμα (λαδωμένη) και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να «γίνει» για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 180ο C για 35 λεπτά.