Υπο την σκιά της αναστάτωσης που έχει προκληθεί από την προσπάθεια απεμπλοκής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος από θυγατρικές της στον αγροτικό τομέα (Δωδώνη – ΣΕΚΑΠ – ΕΒΖ κ.α.), στο Ηράκλειο αναμένεται σήμερα (Τετάρτη 18/5) το απόγευμα ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Θεόδωρος Πανταλάκης.

Να σημειωθεί πως στην Κρήτη η ΑΤΕ έχει ένα μικρό ποσοστό στην Χανιώτικη συνεταιριστική βιομηχανία παραγωγής χυμών ΒΙΟΧΥΜ, ενώ ο κ. Πανταλάκης στις 6:30 το απόγευμα στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στο Ηράκλειο (Εθνικής Αντιστάσεως 2) θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη της τράπεζας.

Βασικά θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τις συζητήσεις του διοικητή της ΑΤΕ με τα στελέχη της τράπεζας στην Κρήτη, είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση για περιστολή του κόστους λειτουργίας, η αντιμετώπιση των επισφαλών δανείων και η γενικότερη ανησυχία που έχει προκληθεί από την πρόσφατη υποβάθμιση της ΑΤΕ (μεταξύ και άλλων τραπεζών) από την Moody’s.

Να σημειωθεί πως στους πρώτους μήνες του 2011 (έως 13/5) η μετοχή της ΑΤΕ μειώθηκε κατά 25,68%.

Who is who ο Θ.Παντελάκης

Γεννημένος το 1954 στο Ηράκλειο στην Κρήτη, είναι κάτοχος Πτυχίου της ΑνωτάτηςΒιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Από το 1980 έως το 1991 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα Επενδύσεων&Βιομηχανικής Αναπτύξεως (ΕΤΕΒΑ), από την οποία αποχώρησε το 1991 ως Αναπληρωτής Διευθυντής, παράλληλα δε την περίοδο 1983-1985 ήταν Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Κωστή Βαϊτσου και την περίοδο 1985-1988 ήταν Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Θεόδωρου Καρατζά.

Από το 1991 έως το 1996 ήταν Βοηθός Γενικός Διευθυντής στον Όμιλο Interamerican.

Από το Μάρτιο του 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 κατείχε τη θέση του Υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ή Μέλος Δ.Σ. θυγατρικών εταιριών της Εθνικής Τράπεζας. Υπήρξε, επίσης, Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Πρόεδρος του Κεντρικού Αποθετηρίου, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ.ά.

Τον Μάιο του 2004 ανέλαβε Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, και από τον Ιανουάριο 2009 έως τον Δεκέμβριο 2009 ήταν Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής CEO του Ομίλου. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ και Πρόεδρος της Εταιρίας «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ».

Τον Δεκέμβριο 2009 ανέλαβε Πρόεδρος του Δ.Σ. – Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. θυγατρικών εταιριών της Αγροτικής Τράπεζας καθώς και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook