Ένας Τούρκος διακινητής μεταναστών έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών του λιμενικού έπειτα από καταδίωξη ανοιχτά της Κω, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπήρξε πληροφορία για διακίνηση μεταναστών στην περιοχή Ψαλίδι. Όταν το περιπολικό σκάφος του λιμενικού έφτασε εκεί διαπίστωσε πως ο 30χρονος Τούρκος δουλέμπορος είχε καταφέρει να αποβιβάσει επτά λαθρομετανάστες και επιχειρούσε να επιστρέψει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι λιμενικοί τον κάλεσαν να σταματήσει τόσο μέσω ασυρμάτου όσο και μέσω ηχητικών σημάτων ωστόσο εκείνος όχι μόνο δεν ανέκοψε ταχύτητα, αλλά αντιθέτως επιδίωξε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς και συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πληρώματος του πλωτού περιπολικού.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης η οποία διεξήχθη εξ’ ολοκλήρου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αποδεσμεύτηκαν κανόνες εμπλοκής, για την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή.

Ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και προς τη μηχανή του ταχυπλόου σκάφους, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του διακινητή από πιθανό εξοστρακισμό βολίδας πυροβόλου όπλου.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην περιοχή «Ψαλίδι» Κω, οι επτά παράνομοι μετανάστες που είχαν αποβιβασθεί από το ταχύπλοο σκάφος του αλλοδαπού διακινητή.

Οι επτά συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταφέρθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το σκάφος στο οποίο φέρονται να επέβαιναν, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κω. Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. φέρει υλικές ζημιές, λόγω των πολλαπλών προσπαθειών εμβολισμού του από το Τ/Χ σκάφος.

Η σορός του αλλοδαπού διακινητή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κω για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Κατόπιν εντολής του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναυάρχου Λ.Σ Αθανάσιου Αθανασόπουλου, έχει ήδη μεταβεί στην Κω ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω υπό τις οδηγίες και εντολές της Εισαγγελίας Κω, ενώ έχει ενημερωθεί αρμοδίως και η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook